Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Procesul CNSAS - Mugur Isărescu a fost suspendat

ro

17 May, 2021 11:32 2017 Marime text
 

Curtea de Apel București a suspendat procesul în care Consiliul Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii solicită constatarea calităţii de lucrător/colaborator al securităţii (OUG nr.24/2008) în cazul Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.
 
Oficial
 
Solutia pe scurt: În baza art.413 alin.1 pct.1 C.pr.civ., suspendă judecata până la soluţionarea de către Curtea Constituţională a excepţiei de neconstituţionalitate invocate de pârât în cauză. Cu recurs pe toată durata suspendării.
 
Dosarul (2800/2/2020) se află în atenția Secţiei a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a instanței din 15 iunie 2020.
 
Părți sunt Consiliul Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii - Reclamant și Isărescu Constantin Mugurel - Pârât.
 
În comunicatul oficial remis de CNSAS se arată „Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar) – 1 persoană“
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii