Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Primul român condamnat cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

ro

29 Jul, 2021 09:30 1788 Marime text

 
Curtea de Apel Ploieşti a decis condamnarea cu executare a unui bărbat acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor.
 
Pedeapsa se va executa în regim de detenție.
 
Oficial:
 

Condamnă inculpatul la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Aplica inculpatului pedeapsa complementară prevazută de art 66 alin. (1) lit. a), b), Cod penal de interzicere a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioada de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu închisoarea. Aplica inculpatului pedeapsa accesorie prevăzuta de art. 65 alin. 1 C.. pen. raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal de interzicere a exercitării drepturilor si de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice si de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Pedeapsa se va executa în baza disp. art. 60 C. pen.

  

În actul de sesizare a instanței s-a reținut că inculpatul, data de 20.04.2020, în jurul orelor 12:00-13:00, după ce fusese spitalizat în cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, fiind suspect de infectare cu noul tip de coronavirus și confirmat cu virusul T.B.C., ambele contagioase, fiind testat în acest sens la aceeași dată, la ora 09:15, deși i s-a adus la cunoștință că nu are dreptul să părăsească locația în cauză fără avizul medicului, nu a respectat măsura de spitalizare dispusă și înainte de a afla rezultatul testării a fugit din curtea unității medicale, deplasându-se cu mijloace de transport în comun pe raza localității de domiciliu, perioadă de timp în care a intrat în contact cu terțe persoane, existând astfel riscul de a transmite ambele virusuri.

 
Cel în cauză nu se află pentru prima dată în atenția oamenilor legii!

În trecut, el a fost a fost sancționat și de oamenii legii din județul Constanța.  

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii