Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Polițistul Marian Cotlenco, acuzat de moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, și-a recunoscut vina

ro

06 Jan, 2021 00:00 5576 Marime text
  • Polițistul din cadrul Poliției Constanța a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, pedeapsa propusă pentru acesta fiind de doi ani și două luni, cu suspendare.
  • Recent, dosarul (91/212/2021) a ajuns la Judecătoria Constanța.
  • În urma expertizei efectuate în cursul urmăririi penale, s-a stabilit că vinovăția pentru producerea accidentului i-ar aparține omului legii ce conducea triciclul pe care se afla judecătoarea, dat fiind că acesta nu ar fi respectat un indicator rutier.

Este oficial! Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au finalizat cercetările specifice în dosarul privind accidentul ce a dus la moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, din cadrul Curții de Apel Constanța. În urma expertizei efectuate în cursul urmăririi penale, s-a stabilit că vinovăția pentru producerea accidentului i-ar aparține polițistului Marian Cotlenco ce conducea un triciclu pe care se afla judecătoarea, dat fiind că acesta nu ar fi respectat un indicator rutier.
 
Polițistul din cadrul Poliției Constanța a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, pedeapsa propusă pentru acesta fiind de doi ani și două luni, cu suspendare.
 
Recent, dosarul (91/212/2021) a ajuns la Judecătoria Constanța.
 
Urmează ca în perioada imediat următoare să fie stabilit un prim termen.
 
Dosarul are ca obiect „ucidere din culpă (art.192 NCP) acord de recunoastere a vinovatiei, iar părțile sunt Cotlenco Marian – inculpat și Serban Iuliana Mihaela- persoană vătămată.  
 

23 martie 2019, după-amiaza

 
Accidentul în urma căruia și-a pierdut viața judecătoarea Mihaela Iuliana Șerban s-a produs pe 23 martie 2019, după-amiaza.
 
În urma expertizei efectuate în cursul urmăririi penale, s-a stabilit că vinovăția pentru producerea accidentului i-ar aparține omului legii ce conducea triciclul pe care se afla judecătoarea, dat fiind că acesta nu ar fi respectat un indicator rutier.
 
Potrivit Poliţiei Judeţului Constanţa, la momentul respectiv, un bărbat (poliţist în cadrul Poliţiei Constanţa) a condus un triciclu pe strada Constantin Brătescu, dinspre bulevardul Tomis.
 
În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Mihai Viteazu, bărbatul nu a respectat indicatorul Oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un automobil Dacia, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dinspre bulevardul Tomis, dar şi cu un autoturism Volkswagen, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dintre bulevardul Mamaia.
 
Din accident a rezultat decesul pasagerei de pe triciclu.
 

„O persoană optimistă, un om devotat, de încredere“

 
Ulterior, la data de 24 martie 2019, colectivul Curții de Apel Constanța a transmis un mesaj de condoleanțe legat de dispariția prematură a judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban.
 
„Colectivul Curții de Apel Constanța a primit cu profund regret vestea încetării din viață a colegei noastre judecator Mihaela Șerban, în urma unui accident rutier ce a avut loc în data de 23.03.2019. Colegă apropiată, aceasta s-a dedicat profesiei de judecător timp de peste 20 de ani, fiind o persoană optimistă, cu un caracter puternic, un om devotat, de încredere. Toți cei care au avut bucuria de a lucra cu ea îi vor purta o veșnică amintire. Pe această cale, transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească în pace!“, au transmis reprezentanții Curții de Apel Constanța.
 

 

Citește și:
 
Accident cu doi morți în fața Hotelului Zodiac din Constanța, în noiembrie 2018. Prima condamnare

Medic anestezist din Constanța, acuzat de moartea unei paciente. S-a stabilit un nou termen în instanță
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii