Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Judecătorii din Constanța, arestare fulger în cazul turcului condamnat la închisoare pe viață pentru crimă cu premeditare

ro

10 Sep, 2021 00:00 9418 Marime text
 
  • Bărbatul fusese condamnat inițial la închisoare pe viață. 
 
  • Cel în cauză a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din Constanța, iar în prezent se află în Arestul IPJ Constanța.
 
Un complet de judecători din cadrul Curții de Apel Constanța a decis, ieri, 09 septembrie 2021, în ședință secretă, arestarea preventivă a unui cetățean turc, de 51 de ani, domiciliat în comuna Cumpăna, județul Constanța, acuzat de crimă în Turcia. 
 
Bărbatul fusese condamnat inițial la închisoare pe viață. 
 
Cel în cauză a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din Constanța.
 
Pe numele turcului, Tribunalul din Mersin, Turcia, a emis o sentință penală privind executarea pedepsei de 8 ani, o lună și 13 zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.
 
După depistare, inculpatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliției Județului Constanța.
 
Ulterior, dosarul a fost preluat de procurorii din Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Constanța, care au și cerut arestarea preventivă a bărbatului. 
 
Ieri, 09 septembrie 2021, în ședință secretă, un complet de judecători din cadrul Curții de Apel Constanța a dispus luarea masurii arestarii provizorii în vederea extradării pe o durată de 40 zile, începând cu data de 09.09.2021 pâna la data de 18.10.2021, inclusiv.
 
Oficial!
 

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Constanța. Dispune luarea măsurii arestării provizorii în vederea extrădării pe o durata de 40 zile, începând cu data de 09.09.2021 pâna la data de 18.10.2021, inclusiv, față de persoana solicitată (...) condamnată la pedeapsa închisorii pe viață, cu un rest ramas de executat de opt ani, o luna și 13 zile închisoare, prin sentința penală nr.2020/358 pronunțată la data de 12.03.2020 de către Tribunalul Superior Penal 1 din Mersin – Turcia (mandat de arestare nr.2020/1-1045 emis la data de 23.07.2020 de catre Parchetul din Mersin – Turcia), pentru savârșirea infracțiunii de crimă cu premeditare, prevăzută de art.82/1-a din Codul penal din Turcia 5237“.

 
Totodată, Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondată cererea persoanei urmărite, privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu.
 
În continuare, magistrații din Constanța au dispus emiterea, de îndată, a mandatului de arestare provizorie în vederea extrădarii pe numele persoanei urmărite.
 
Decizia Curții de Apel Constanța se comunică de îndata direcției de specialitate din cadrul Ministerului Justiției, Centrului de Cooperare Polițieneasca Internațională din cadrul IGPR și Procurorului General al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Constanța.
 
Instanța din Constanța a acordat termen în vederea continuarii procedurii de extradare la data de 05 octombrie 2021, în scopul depunerii cererii de extrădare și documentelor necesare.
 
Foarte important! Decizia Curții de Apel Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Polițist constănțean trimis în judecată pentru moartea unui om. S-a stabilit un nou termen
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii