Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Dosarul fostului senator Dan Șova se va rejudeca de la zero!

ro

21 Oct, 2019 14:42 1710 Marime text
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis azi rejudecarea de la zero a dosarului de presupusă corupție al lui Dan Șova (fost senator, în prezent avocat) la instanța de fond, respectiv la Curtea de Apel București.
 
Dan Șova devine astfel primul beneficiar al deciziei Curtea Constituțională potrivit căreia completurile de trei judecători ar fi fost nelegal constituite.
 
Iată decizia judecătorilor
 
„Admite apelurile declarate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Şova Dan Coman şi Bălan Mihai împotriva sentinţei nr.506 din data de 25 septembrie 2017, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală în dosarul nr.526/1/2016. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre competentă soluţionare Curţii de Apel Bucureşti. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelurilor formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Şova Dan Coman şi Bălan Mihai rămân în sarcina statului. În baza art.275 alin.(6) Cod procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţii Şova Dan Coman şi Bălan Mihai, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 217 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21 octombrie 2019“.
 
De menționat că un magistrat a făcut opinia separată, în sensul repunerii cauzei pe rol şi suspendării judecării acesteia până la soluţionarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a unor cauzelor privind completurile de cinci judecători.

În iunie 2018, fostul ministru al Transporturilor Dan Șova (PSD) a fost condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost dată în dosarul CET Govora.

Citește și

Fostul ministru Dan Şova condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii