Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Crimă la Tortoman! Principalul suspect, arestat

ro

28 Jul, 2021 13:22 1701 Marime text

 
Tribunalul Constanța a decis arestarea preventivă a bărbatului din din localitatea Tortoman, judeţul Constanţa, acuzat de crimă!
 
Oficial
 

Solutia pe scurt: În baza art. 226 Cod proc.pen.: Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. În baza art 202 alin. 3 Cod prioc.pen., art. 223 alin. 2 Cod proc.pen.: Dispune arestarea preventivă pe o durata de 30 de zile, începând cu data de 27 iulie 2021 şi până la data de 25 august 2021, inclusiv, a inculpatului, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie sub forma omorului, prevăzută de de art. 199 alin.1 CP raportat la art. 188 alin.1 Cod penal. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Respinge cererea formulată de inculpat privind luarea măsurii arestului la domiciliu. În baza art. 272 Cod proc.pen.: Onorariul apărătorului din oficiu, în sumă de 313 lei, se va vira din fondurile Ministerului Justiției către Baroul de Avocați Constanța pentru dna avocat Nistor Luminița Ana. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen.: Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

 
Amintim că din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 25 iulie 2021, în curtea locuinţei comune din localitatea Tortoman, judeţul Constanţa, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unei gelozii exacerbate, ar fi ucis-o pe soția sa, victima M.M., în vârstă de 57 de ani, pe care ar fi lovit-o în mod repetat cu un corp contondent din lemn peste tot corpul, preponderant la nivelul membrelor, astfel că i-a provocat grave leziuni care au condus la moarte, prin şoc hemoragic şi şoc traumatic.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii