Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tânără mămică din Constanţa a murit la doar 27 de ani. Cum a fost posibilă tragedia

ro

08 Dec, 2018 00:00 2486 Marime text
Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au motivat soluţia dată în dosarul unui grav accident rutier produs pe raza municipiului Constanţa, în anul 2013.
 
Potrivit lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, pe 17 octombrie 2013, la ora 11.20, un bărbat de 43 de ani, din Năvodari, se afla staţionat cu o autoutilitară pe strada Mircea cel Bătrân, pe sensul de mers dinspre bulevardul Mamaia către strada Nicolae Iorga.
 
Din cauza neasigurării la punerea în mişcare de pe loc pentru a se încadra prin viraj stânga pe strada Nicolae Iorga, spun oamenii legii, individul ar fi obligat un alt participant la trafic, de 23 ani, din Constanţa, care conducea un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân, să vireze dreapta pentru a evita impactul, moment în care a pierdut controlul asupra direcţiei şi a pătruns pe trotuarul din partea dreaptă. Aici, maşina condusă de tânărul şofer a accidentat-o grav o tânără de 27 de ani, care se deplasa regulamentar. Victima a fost proiectată într-un stâlp de iluminat public. După lovirea pietonului, autoturismul a lovit semaforul intersecţiei, pe care l-a rupt. Ulterior, victima a decedat. Între cele două autovehicule nu a existat impact. Conducătorii auto nu au consumat băuturi alcoolice.
 
Pe data de 13 iunie 2018, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea şoferului de 43 de ani la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Şoferul de 23 de ani a fost şi el condamnat, la doi ani de închisoare, tot cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. De asemenea, magistraţii au dispus acordarea, în primă instanţă, cu titlu de daune morale şi materiale, câteva sute de mii de euro.
 
Recent, magistraţii Judecătoriei Constanţa şi-au motivat soluţia dată în prezentul dosar, arătând, printre altele, că în sarcina şoferului care a plecat de pe loc fără să se asigure instanţa a reţinut proporția culpei în producerea accidentului este de 25%. Asta în timp ce în sarcina celuilalt inculpat, care, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, pentru a evita impactul a efectuat manevra de virare către dreapta, urcând pe trotuarul destinat pietonilor, unde a lovit victima, s-a reţinut o culpă în proporție de 75%.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru luna ianuarie 2019.
 
Citeşte şi  
 
O tânără mămică din Constanţa a murit cu zile. Iată ce s-a întâmplat şi cine a fost condamnat! (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii