Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O societate din Constanţa, pe care funcţionează un local cu acces privat, amendată pentru fumat. S-a ajuns în instanţă

ro

13 Jun, 2019 00:00 4220 Marime text
La data de 11 iunie 2019, Judecătoria Constanţa a decis amânarea cauzei prin care SC Player Arena SRL contestă plângerea contravenţională aplicată de Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa. Noul termen este 10 septembrie 2019.
 
Potrivit unor surse apropiate anchetei, este vorba de o plângere contravenţională prin care societatea menţionată a fost sancţionată pentru fumatul în spaţii închise, contrar legislaţiei în vigoare. Totuşi, societatea respectivă are în funcţiune un local - club privat, în care clienţii semnează aderarea lor la acesta şi în interiorul căruia oamenii fumează. Am luat legătura cu persoana de contact care are numărul de telefon trecut în datele disponibile la Registrul Comerţului, dar la telefon a răspuns o altă persoană, care nu are legătură cu societatea. Până la închiderea ediţiei, nu am reuşit să intrăm în contact cu vreun reprezentant al firmei pentru furnizarea unui punct de vedere.
 
Unii proprietari de baruri din Constanţa cred că au găsit soluţia pentru ca în localurile lor să se poată fuma în voie fără a risca să fie amendaţi. Astfel, acestea s-au transformat în asociaţie sau club, pentru ca membrii să poată fuma în interior şi să nu fie nevoiţi să iasă afară. Cu alte cuvinte, localul nu va mai fi un loc cu acces public, ci un club privat. Se fac cartele de membru şi se semnează o adeziune prin care se ia la cunoştinţă că în interiorul clubului se fumează.
 
În forma actuală, legea interzice fumatul inclusiv în cluburile private, cu circuit închis. Potrivit prevederilor, „spaţiul public este considerat orice spaţiu accesibil publicului (de exemplu, din domeniul cultural-artistic, sănătate, învăţământ, alimentaţie publică, cluburi, baruri, cafenele etc.) sau destinat utilizării colective (de exemplu, pentru activităţi comerciale, sportive, târguri, expoziţii etc.), indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces.“
 
Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, societatea Player Arena SRL a luat fiinţă în anul 2014, iar sediul social este în municipiul Constanţa. Capitalul social este de 200 de lei, cu un număr de 20 de părţi sociale, valoarea unei părţi sociale fiind de 10 lei.
 
Asociat unic şi administrator este Gabriela-Loredana Stoia. Activitatea principală a societăţii constă în „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”. În anul 2018, firma a raportat 6 salariaţi, o cifră de afaceri de 2.233.928 lei, iar profitul a fost de 202.220 lei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii