Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O primă victorie pentru DNA Constanța Începe judecata lui Stelian Ilioaea, cercetat pentru evaziune fiscală și spălare de bani

ro

13 Jan, 2017 00:00 2922 Marime text
 

Magistrații Tribunalului Constanța au constatat, ieri, legalitatea sesizării prin rechizitoriul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Constanţa privind pe SC Salon Salsa SRL, „cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, în modalitatea evidențierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive; spălare a banilor”.

De asemenea, în același dosar mai apare și Stelian Ilioaea, cercetat sub aspectul „săvârșirii infracțiunilor de: evaziune fiscală, în modalitatea evidențierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, spălare a banilor, transmitere fictivă a părților sociale, uz de fals”, conform minutei.
 
Totodată, judecătorii constănțeni au constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și au dispus începerea judecăţii cauzei privind pe SC Salon Salsa SRL şi Stelian Ilioaea. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut faptul că „în perioada 05 mai - 31 decembrie 2010, inculpatul Ilioaea Stelian în calitate de administrator al SC Salon Salsa SRL, cu intenție a evidențiat în mod repetat în documentele contabile ale societății cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale”.
 
Concret, „prin înregistrarea unor achiziții fictive de cereale în cuantum de 63.478.777 lei, inculpatul a diminuat astfel, baza impozabilă, deducând fără drept TVA și prejudiciind bugetul de stat cu suma totală de 20.326.047 lei”, arată DNA.
 

„În perioada 05 mai 2010 – 19 ianuarie 2011, inculpatul Ilioaea Stelian, în aceeași calitate, cu intenție a dobândit, deținut și folosit în mod repetat bunuri provenite din săvârșirea unei infracțiuni de evaziune fiscală, prin retragerea și ridicarea din conturile societății a sumei de 63.333.173 lei, ce reprezentau sume transferate de către principalul său beneficiar”, potrivit procurorilor.

 
De asemenea, „în aceeași perioadă, pentru a justifica retrageri de numerar din conturile S.C. Salon Salsa S.R.L. Tulcea, în cuantum de 23.552.650 lei, inculpatul a utilizat în mod repetat borderouri de achiziție cereale de la persoane fizice, completate cu date neconforme realității”, mai spun procurorii.
 

„La data de 25 noiembrie 2010, în scopul de a se sustrage de la urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, inculpatul Ilioaea Stelian a cesionat în mod fictiv către o persoană părțile sociale ale S.C. Salon Salsa SRL Tulcea. Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat faptul că se constituie parte civilă cu suma de 58.379.515 lei reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat și obligațiile fiscale accesorii datorate de la data când obligația a devenit scadentă și până la data executării integrale a plății”, conform DNA.

 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii