Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă condamnare în justiţia din Constanţa! Doi ani de închisoare pentru o mită de 7 lei

ro

25 Feb, 2020 00:00 4649 Marime text

Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa au dispus condamnarea în primă instanţă a unei femei la doi ani de închisoare cu suspendare, aceasta fiind găsită vinovată de abuz în serviciu în formă continuată şi luare de mită în formă continuată (7 lei).


Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă în acest caz.


În actul de sesizare a instanţei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa arată că inculpata, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ocupând funcţia de personal de tren în cadrul CFR Călători SA, în mod direct şi pentru sine, a primit sume care nu i se cuvin de la călători frauduloşi, în scopul de a nu îndeplini actele necesare de serviciu referitoare la revizia legitimaţiilor de călătorie privind pe aceştia.


În acest sens, mai arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au fost individualizate următoarele acte materiale: 1) în data de (...) 2012, pe trenul R 8344 a primit suma de 4 lei de la investigatorul (...) călător fraudulos - fără a elibera legitimaţie de călătorie în acest sens; 2) în data de (...) 2012, pe trenul R 8344 a primit suma de 3 lei de la investigatorul (...) călător fraudulos - fără a elibera legitimaţie de călătorie în acest sens.


Inculpata a menţionat în faţa instanţei de judecată, în prezenţa apărătorului ales, că solicită ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor depuse, întrucât recunoaşte în totalitate faptele reţinute în sarcina sa prin actul de sesizare.


Pe cale de consecinţă, Tribunalul Constanţa a decis condamnarea femeii la pedeapsa de doi ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată şi la alte şase luni de închisoare pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată.


Instanţa a dispus contopirea pedepselor aplicate, urmând ca inculpata să execute în final pedeapsa cea mai grea, de doi ani închisoare cu suspendare condiţionată pe o durată de patru ani, termen de încercare stabilit în condiţiile art.83 Cod penal 1969, termen ce va curge de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.


Aşa cum precizam şi mai sus, decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă în acest caz.


Citeşte şi:

Vameş din Constanţa, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Procesul, amânat (video)

Cetăţean albanez trimis în judecată pentru dare de mită, după denunţul unui poliţist de frontieră

Constanţa. Mită dată chiar în sediul secţiei de poliţie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii