Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie din Constanța va fi despăgubită de fostul amant! Bărbatul, condamnat pentru șantaj și agresiune sexuală

ro

29 Sep, 2021 00:00 4988 Marime text
 
  • Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.
 
 
Un cetățean din municipiul Constanța a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că ar fi șantajat și agresat sexual o femeie (căsătorită cu un alt bărbat).
 
Dosarul a fost soluționat recent de magistrații Judecătoriei Constanța.
 
Cel în cauză a primit un an de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de șantaj și alți doi ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de agresiune sexuală.
 
În final, bărbatul a luat doi ani și patru luni de închisoare.
 
Instanța dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de trei ani.
 
Inculpatul a fost obligat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Inculpatului i-a fost impus să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
Tot potrivit instanței de judecată, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța sau la RAJA Constanta, pe o perioadă de 90 de zile.
 
Judecătoria i-a atras atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen., în sensul că dacă va săvârşi o nouă infracţiune în termenul de supraveghere respectiv dacă nu va respecta măsurile de supraveghere şi obligaţiile civile impuse, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei.
 
În final, instanța a admis în parte acţiunea civilă exercitată de către partea civilă şi a decis obligarea inculpatului la plata sumei de 5.000 lei către partea civilă, cu titlu de daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Povestea
 
În actul de sesizare a instanței s-a reținut că inculpatul, în repetate rânduri, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a constrâns-o pe persoana vătămată, prin amenințarea cu darea în vileag a unei relații extraconjugale, precum și cu alte consecințe nefavorabile, să întrețină relații de natură sexuală cu acesta.
 
De asemenea inculpatul a exercitat asupra părții vătămate asupra acesteia acte de agresiune sexuală prin constrângere, în sensul că a strâns-o de sâni și a dezbrăcat-o de pantaloni.
 
Persoana vătămată s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 10.000 lei, daune morale.
 
Judecata s-a desfășurat conform procedurii clasice, având în vedere că inculpatul nu a recunoscut săvârșirea faptelor,
 
În urma administrării materialului probator în cursul urmăririi penale și a cercetării judecătorești se constată că între persoana vătămată și inculpat a existat o relație sexuală.
 
După aproximativ câteva luni persoana vătămată a decis să încheie relația, având în vedere că era căsătorită.
 
Inculpatul nu a acceptat încheierea relației, insistând în continuarea acesteia, șantajând persoana vătămată, cu dezvăluirea relației existente, soțului.
 
Instanța a constatat, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că faptele există, constituie infracțiuni și au fost săvârșite de inculpatul.
 
Pe cale de consecință, Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de șantaj și agresiune sexuală.
 
Sursa text: rolii.ro
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Un bărbat din Constanța și-a dat în judecată fosta soție, pentru că l-ar fi înșelat. Inițial a câștigat 50.000 lei. Apelul, amânat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii