Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie de 85 de ani, din Medgidia, violată și tâlhărită. Inculpații vor pedepse mai blânde

ro

14 Apr, 2020 00:00 1505 Marime text

Ieri, la Curtea de Apel Constanța a ajuns dosarul a doi bărbați din Medgidia condamnați în primă instanță la închisoare cu executare pentru viol și tâlhărie calificată, victima fiind o femeie de 85 de ani. Cei doi au contestat la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Medgidia, instanță ce a decis condamnarea lor la câte zece ani și trei luni de detenție. Până în prezent, Curtea de Apel Constanța nu a stabilit primul termen de judecată în faza apelului.
 
Fapta a avut loc, conform anchetatorilor, la începutul lunii octombrie 2019, când cei doi au intrat în casa victimei, pe care au violat-o și căreia i-au furat o sumă de bani,
 
Prima instanță le-a aplicat celor doi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme pe o perioadă de patru ani de la executarea pedepsei. Mai mult, cei doi s-au ales cu pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată.
 
Judecătoria Medgidia a admis acţiunea civilă exercitată de victimă şi a decis obligarea inculpaţilor, în solidar, la plata sumei de 6.200 lei cu titlu de daune materiale către aceasta.
  
Citește și
 
Documentar ZIUA de Constanța.
Analiză pe infracțiuni Cum au fost soluționate la Constanța cazurile de viol și tentativă la viol. Ce despăgubiri au primit victimele


Tribunalul Constanța a decis
Bărbatul din Cernavodă, acuzat că și-a violat fosta soție, menținut în arest


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii