Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O chestiune internă“ Înregistrat din octombrie la instanţă, procesul Regional Air Services Tuzla - Ministerul Apărării se judecă la anul!

ro

04 Dec, 2019 00:00 1861 Marime text

La aproape două luni de când a fost înregistrat iniţial pe rolul Curţii de Apel Constanţa, litigiul dintre Regional Air Services Tuzla şi Ministerul Apărării a primit, în cele din urmă, primul termen de judecată: cazul se va judeca la anul! Contactat telefonic cu o ocazie anterioară, directorul Aeroportului Tuzla, Adrian Vasilache, ne declara că este vorba despre „o chestiune internă“, fără a dori să facă alte precizări.
 
Magistraţii Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa, au fixat prima înfăţişare în procesul dintre Regional Air Services Tuzla şi Ministerul Apărării Naţionale. Aceasta este programată să aibă loc pe data de 16 ianuarie 2020, adică la mai bine de trei luni de când cazul a fost înregistrat iniţial pe rolul instanţei de judecată. Concret, după cum arătam în ediţiile anterioare, dosarul a fost înaintat instanţei pe data de 14 octombrie 2019 şi are ca obiect „anulare act administrativ“. Reclamantul în cauză este Regional Air Services SRL, iar rolul de pârâţi revine Ministerului Apărării Naţionale şi, respectiv, Statului Major al Apărării.
 

Modernizarea aeroportului nu are legătură cu procesul

 
Cu aeroportul de la Tuzla aflat în plină fază de modernizare, reprezentanţii Regional Air Services ne-au precizat cu o ocazie anterioară că acest litigiu nu are legătură cu acest proiect. Directorul aeroportului, Adrian Vasilache, ne-a declarat că este vorba despre „o chestiune internă, pur administrativă, ce ţine de procedură“ şi în legătură cu care nu doresc să intre în mai multe detalii. Aşa cum am precizat, conform sursei citate, procesul nu are nicio legătură cu proiectul de modernizare a aeroportului, proiect pentru care s-a demarat procedura de implementare încă de anul trecut şi în cadrul căruia aerodromul trebuie să ţină seama şi de faptul că se învecinează la est cu Grupul 256 Elicoptere, unitate a Ministerului Apărării Naţionale.
 
În ce priveşte datele oficiale, firma Regional Air Services Tuzla a fost înfiinţată în 1998 şi se ocupă cu „transporturi aeriene de pasageri“. În acţionariatul firmei figurează SC Regional Air Suport SRL şi Adrian Ştefan Vasilache, ultimul fiind şi administrator. Datele înregistrate pe site-ul www.vrajitorul.eu arată că, în 2016, firma a avut 107 angajaţi, profit brut 790.657 de lei şi cifra de afaceri 35.637.454 de lei. În 2017, numărul mediu al salariaţilor a fost 103, profitul brut 303.342 de lei, iar cifra de afaceri 38.439.069 de lei.
 
Citeşte şi:
 
Regional Air Services, la judecată cu MApN şi Statul Major al Apărării Adrian Vasilache, directorul Aeroportului Tuzla - „Este o chestiune internă“

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii