Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, ales cu unanimitate. Averea şi interesele (DOCUMENT)

ro

13 Jan, 2022 00:00 2148 Marime text
  • Noul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa este magistratul Alina Gabriela Jurubiţă.
  • Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a votat cu unanimitate delegarea acesteia în funcţia de conducere.
  • În Secţiunea Documente puteţi accesa declaraţiile de avere şi de interese ale magistratului.
 
S-a decis: noul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa este magistratul Alina Gabriela Jurubiţă, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii votând cu unanimitate delegarea acesteia în funcţia de conducere.
 
Decizia a fost luată în şedinţa Secţiei pentru judecători a CSM de marţi, 11 ianuarie 2022 şi a intrat în vigoare de ieri, 12 ianuarie.
 
Se arată în informaţiile oficiale că „Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, cu unanimitatea voturilor valabil exprimate, delegarea doamnei judecător Jurubiţă Alina – Gabriela în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, începând cu data de 12.01.2022, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni“.
 
Declaraţiile magistratului
 
Aşa cum v-am obişnuit, ZIUA de Constanţa prezintă declaraţiile de avere şi de interese ale noilor preşedinţi ai instanţelor.
 
Potrivit ultimei declaraţii de avere afişată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, magistratul Alina Gabriela Jurubiţă nu deţine în proprietate terenuri, având o cotă-parte de ½ dintr-o casă aflată într-un sat din judeţul Neamţ, dobândită în urma succesiunii, în 2005.
 
Magistratul a precizat că suprafaţa casei este de aproximativ 50 mp, fiind vorba despre o „casă bătrânească ce nu are indicată suprafaţă în acte şi nu are cadastru“.
 
De asemenea, magistratul a notat un apartament de 77 de metri pătraţi şi o casă în suprafaţă construită de 70 mp şi teren de 240 mp, toate în Năvodari, cumpărate în 2014 împreună cu George Jurubiţă.
 
La capitolul autoturisme, sunt menţionate o Dacia Logan din 2007 şi o Kia Sportage din 2016, ambele autoturisme fiind dobândite prin cumpărare.
 
Alina Gabriela Jurubiţă a menţionat un credit de 164.580 de lei, contractat în 2014 şi scadent 2044.
 
În calitate judecător al Tribunalului Constanţa, magistratul a realizat un venit anual de 5.526 de lei, iar în calitate de judecător al Curţii de Apel Constanţa, venitul realizat a fost de 177.313 lei, vouchere de vacanţă fiind de 1.450 de lei. Totodată, magistratul a notat şi alocaţiile copiilor, venitul fiind de 4.034 de lei.
 
În declaraţia de interese, nu este menţionat niciunul.
 
În Secţiunea Documente puteţi accesa declaraţiile de avere şi de interese ale magistratului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Trei președinți din Curtea de Apel Constanța, în atenția Consiliului Superior al Magistraturii
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii