Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi probe în cazul acţiunii disciplinare exercitate faţă de judecătoarea Ruxandra Grecu

ro

07 Feb, 2020 00:00 2146 Marime text

Un nou termen în analizarea acţiunii disciplinare formulate de inspectorii judiciari faţă de judecătoarea Ruxandra Grecu, fost magistrat al Judecătoriei Constanţa, în prezent desfăşurându-şi activitatea la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis reluarea discuţiilor pe marginea acţiunii disciplinare la data de 26 februarie. La momentul respectiv, se vor administra probele încuviinţate la şedinţa din această săptămână.
 
Magistratul Ruxandra Grecu este acuzată de inspectorii judiciari de abaterea disciplinară constând în „atitudine nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, avocaţi, experţi, martori sau justiţiabili“, fapte prevăzute de art. 99 litera k) din Legea nr. 303/2004 privind statutul magistraţilor.
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, în perioada cât şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Judecătoriei Constanţa, magistratul Ruxandra Grecu a fost preşedinte de complet într-unul din primele procese în care fusese trimis în judecată fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
Întrucât Constantinescu refuza să se prezintă la termenele de judecată, magistratul a dispus, în repetate rânduri, citarea sa cu mandat de aducere cu însoţitor, însă preşedintele de la acea vreme al CJC nu a putut fi găsit de jandarmi pentru a se prezenta la proces.
 
Citeşte şi:

„Atitudine nedemnă faţă de colegi“:
Când va analiza CSM cazul judecătoarei Ruxandra Grecu


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii