Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu trebuie să achite o mică avere Consiliul Judeţean şi-a chemat la judecată fostul şef! Decizia nu e definitivă

ro

08 May, 2017 00:00 4558 Marime text
În prezent, fostul şef al CJC este cercetat de procurorii DNA Constanţa în alte trei dosare distincte, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, dintre care două în formă continuată
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, a primit o nouă lovitură în instanţă. Judecătorii au dispus obligarea fostului şef al CJC să achite suma de 61.591,20 de lei, reprezentând „contravaloarea penalităţii de întârziere la plata utilităţilor facturate Centrului Militar Zonal Constanţa“.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat, la data de 8 aprilie 2016, dosarul cu numărul unic 8345/212/2016.
 
În cauză, reclamanţii au fost Judeţul Constanţa - prin vicepreşedinte şi Consiliul Judeţean Constanţa. De partea cealaltă, Nicuşor Daniel Constantinescu a avut calitatea de pârât.
 
După cinci termene de judecată (30.09.2016, 25.11.2016, 10.02.2017, 07.04.2017, 21.04.2017), vineri, Judecătoria Constanţa a admis cererea formulată.
 
„Respinge acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul şi Consiliul Judeţean Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Nicuşor Daniel Constantinescu, ca fiind formulată de o persoană lipsită de calitate procesuală activă. Respinge, ca neîntemeiată, excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, invocată de pârât, prin întâmpinare. Admite acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Judeţul Constanţa, prin vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, în contradictoriu cu pârâtul Nicuşor Daniel Constantinescu. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 61.591,20 de lei, reprezentând contravaloarea penalităţii de întârziere la plata utilităţilor facturate Centrului Militar Zonal Constanţa. Constată că părţile nu au solicitat cheltuieli de judecată“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.
 
Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, dar şi în dosarul Geotop.
 
În prezent, fostul şef al CJC este cercetat de procurorii DNA Constanţa în alte trei dosare distincte, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, dintre care două în formă continuată.
 
Consiliul Judeţean l-a dat în judecată pe Nicuşor Constantinescu. Câţi bani vrea să recupereze CJC de la fostul preşedinte (rechizitorii)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii