Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Dospinescu, Dan Florin Cristea, Nicoleta Pocea, Pavel Ionel Groza și Zoltan Gabriel Gorun, trimiși în judecată de DNA Constanța

ro

03 Sep, 2021 10:45 2874 Marime text

 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a cinci persoane fizice și două juridice, într-un dosar de evaziune fiscală.
 
Lista inculpaților
 
Dospinescu Nicolae       
SC M&D Sea Farers SRL Constanta 
Cristea Dan Florin
Pocea Nicoleta     
Groza Pavel Ionel
Gorun Zoltan Gabriel 
SC Val Shipping SRL
 
ANAF prin DRFP Galați este  parte civilă.
 
Surse apropiate anchetatorilor au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că în acest dosar presupusul prejudiciu a fost calculat la suma de 27 de milioane de lei.
  
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Nicolae Dospinescu este fostul consilier judeţean PSD și soțul Ramonei Dospinescu, fosta directoare a Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanţa, condamnată în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.  

Firma administrată de fostul consilier PSD Dospinescu a „prins” un contract de peste jumătate de milion de lei cu CN APMC (documente)
 

Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 03septembrie 2021, SC M & D Sea Farers S.R.L. (aflată în faliment) a fost înființată în anul 2000 și are ca obiect „Comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi al produselor derivate“. Firma este condusă de Staff Group FM SRL (asociat – cu 65 % din capitalul social) și Spot Nav SRL (asociat – cu 35 % din capitalul social).
 
Nicolae Dospinescu este administrator special. Asta în timp ce Maestro SPRL este lichidator judiciar.

Asta în timp ce SC Val Shipping SRL (înființată în 2008  - suspendare procedură de insolvenţă) cu sediul social în Municipiul Constanţa, are ca obiect de activitate Transportul de marfă pe căi navigabile interioare.  Asociat unic este cetățeanul moldovean Ostalep Oleg. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii