Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanţa pierde din nou în faţa Herarconi SRL

ro

15 Aug, 2019 00:00 1583 Marime text
Tribunalul Constanţa a respins pentru a doua oară cererea Unităţii Administrativ-Teritorială a Municipiului Constanţa formulată împotriva SC Herarconi SRL! Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 

Povestea din instanţă

 
Iniţial, dosarul cauzei s-a aflat pe rolul Tribunalului Constanţa din data de 3 februarie 2016. Pe data de 11 mai 2017, instanţa a respins ca nefondată acţiunea promovată de Unitatea Administrativ-Teritorială a Municipiului Constanţa.
 
Pe data de 9 august 2017, reprezentanţii Unităţii Administrativ-Teritoriale a Municipiului Constanţa au atacat decizia Tribunalului Constanţa la Curtea de Apel Constanţa. Pe data de 11 decembrie 2017, Curtea de Apel a admis recursul UAT Constanţa, casând hotărârea atacată, şi a dispus ca dosarul să fie trimis Tribunalului Constanţa pentru rejudecare.
 
Pe data de 23 ianuarie, dosarul s-a întors la Secţia de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa. Pe data de 27 noiembrie 2018, instanţa a respins, ca neîntemeiată, cererea formulată de Municipiul Constanţa, în contradictoriu cu Herarconi SRL. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform datelor oficiale, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa reclamanta Unitatea Administrativ-Teritorială a Municipiului Constanţa, în contradictoriu cu pârâta SC Herarconi SRL, a solicitat, conform rolii.ro, obligarea pârâtei la plata sumei de 1.678.143 de lei, reprezentând contravaloarea kilometrilor „neparcurşi, dar menţionaţi în foile de parcurs anexă la facturile emise de către pârâtul prestator în atenţia reclamantului, cu titlu de debit cuantificat cu caracter provizoriu“.
 
Tot potrivit rolii.ro, reclamanta Unitatea Administrativ-Teritorială a Municipiului a mai solicitat „obligarea la plata sumelor reprezentând debit aflat în corelaţie directă cu km neparcurşi, dar menţionaţi în foile de parcurs anexă la facturile emise de către pârâtul prestator în atenţia reclamantului“ şi „obligarea pârâtei la plata foloaselor nerealizate sub forma dobânzilor bancare raportat la toate sumele încasate nejustificat şi obligarea la plata cheltuielilor de judecată“.
 
Conform sursei mai sus citate, prin întâmpinare, pârâta SC Herarconi SRL a solicitat respingerea acţiunii ca nefondată.
 
Societatea Herarconi SRL a mai arătat că „pe tot parcursul derulării acordului-cadru a respectat cerinţele stipulate în caietul de sarcini, iar ca modalitate de executare a contractului a pus la dispoziţia beneficiarului conducători auto pentru 17 autovehicule, puse la dispoziţie de beneficiar, celelalte autovehicule erau conduse de şoferii/utilizatorii repartizaţi de PMC în număr de 49“.
 
„Toţi conducătorii auto puşi la dispoziţia beneficiarului au respectat şi îndeplinit toate sarcinile trasate şi obligaţiile pe care le aveau. Arată că plata s-a făcut lunar, pe baza facturii emise de către prestator, numai în urma confirmării prestaţiei de către reprezentanţii beneficiarului, având ca bază de calcul numărul de ore efectuate în programul normal şi cel suplimentar (360 ore/an/şofer) şi numărul de km parcurşi, factura însoţită de situaţia de plată, de procesul-verbal de recepţie, centralizatorul cu foile de parcurs cu numărul de km parcurşi si xerocopii ale foilor de parcurs aferente fiecărui autoturism, a întocmit toate documentele solicitate de beneficiar conform obligaţiilor şi formularelor anexe la caietul de sarcini, toate datele înscrise în facturi fiind exacte şi întocmite în conformitate cu dispoziţiile legale“, potrivit rolii.ro.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, relaţia financiară dintre SC Herarconi SRL şi Primăria Constanţa a început în primăvara anului 2007, când, printr-un contract ce viza prestarea unor servicii de întreţinere parcuri, în contul prestatoarei au intrat 49.790,72 de euro. De atunci şi până în prezent, SC Herarconi SRL a derulat zeci de contracte încheiate cu Primăria Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local etc.
 
Citeşte şi:
 
UAT Municipiul Constanţa, la judecată cu Herarconi SRL. Ce se solicită

Herarconi SRL se va ocupa de întreținerea instalațiilor interioare la parcarea supraetajată, situată în stațiunea Mamaia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii