Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivarea judecătorilor în cazul femeii din Constanța șantajată și agresată sexual de fostul amant

ro

21 Apr, 2022 00:00 1913 Marime text
 
  • Inculpatul a recunoscut că a avertizat-o pe persoana vătămată că îi va dezvălui soțului relațiile extraconjugale întreținute cu aceasta, dar fapta nu are caracter penal deoarece o iubea și astfel nu o putea amenința.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța și-au motivat decizia prin intermediul căreia au hotărât condamnarea definitivă a unui bărbat din Constanța la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de șantaj și agresiune sexuală.
 
Inculpatul este acuzat că fi șantajat și agresat sexual o femeie (căsătorită cu un alt bărbat).
 
Conform magistraților, între persoana vătămată și inculpat a existat o relație sexuală ce a început în vara anului 2016. După aproximativ 6 luni, persoana vătămată a decis să încheie relația, fiind căsătorită.
 
Inculpatul nu a acceptat încheierea relației și a insistat în continuarea acesteia prin amenințarea persoanei vătămate cu dezvăluirea relației existente, soțului.
 
Inculpatul este acuzat că în luna februarie 2018, în repetate rânduri, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a constrâns-o pe persoana vătămată, prin amenințarea cu darea în vileag a unei relații extraconjugale, precum și cu alte consecințe nefavorabile, să întrețină relații de natură sexuală.
 
Mai mult, cel în cauză este suspectat și că, în timp ce se afla într-o stație Peco a exercitat asupra acesteia acte de agresiune sexuală prin constrângere, în sensul că a strâns-o de sâni și a dezbrăcat-o de pantaloni
 
Potrivit judecătorilor de la Curtea de Apel, inculpatul a recunoscut că a avertizat-o pe persoana vătămată că îi va dezvălui soțului relațiile extraconjugale întreținute cu aceasta, dar fapta nu are caracter penal deoarece o iubea și astfel nu o putea amenința;critica apărării nu poate fi primită întrucât nu au nicio relevanță sentimentele față de persoana vătămată câtă vreme aceasta a refuzat continuarea raporturilor, solicitându-i să păstreze discreția; mesajele de tip SMS purtate în luna ianuarie 2018, despre posibilitatea de a concepe un copil cu inculpatul și de a se muta cu acesta, nu exclude intenția și hotărârea persoanei vătămate de încetare a relației în luna februarie 2018.
 
Cu aceeași motivație, a „iubirii pe care i-ar fi purtat-o“, inculpatul ar fi încercat să explice și acțiunea de constrângere a persoanei vătămate prin atingerea sânilor, dezbrăcarea de pantaloni.
 
Potrivit magistraților, nici această explicație, nici o pretinsă conduită echivocă a persoanei vătămate nu conduc la convingerea că inculpatul nu a săvârșit fapta cu intenție; împrejurarea că relația dintre părți ar fi durat de 2 ani, în lipsa altor date și dovezi, nu pune la îndoială solicitarea persoanei vătămate de încetare a raporturilor cu inculpatul.
 
„Cum apărarea nu a reușit să răstoarne temeinicia probelor în acuzare, nu sunt aplicabile dispozițiile art.16 lit.a) și b) cod procedură penală, faptele existând în materialitatea lor și fiind comise cu vinovăția prevăzută de lege-intenția și, în consecință, cererea de achitare a inculpatului nu este admisibilă“, se mai arată în motivarea Curții de Apel Constanța, conform rolii.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Femeie din Tulcea, șantajată de fostul amant! Prima condamnare
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii