Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moștenitorii lui Petrică Iordache, la judecată cu Cristi Borcea și alții. Când se reia procesul

ro

11 Jun, 2020 00:00 2752 Marime text
  • Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța pe data de 28 februarie 2019, sub numărul 5654/212/2019.
  • Noua înfățișare va avea loc pe 27 iulie, de la ora 9.30.
  • Moștenitorii se judecă pentru un imobil.
Vești bune pentru moștenitorii regretului afacerist constănțean Petrică Iordache.
Magistrații Judecătoriei Constanța au decis repunerea pe rol a dosarului în care soția și cei doi fii ai omului de afaceri au dat în judecată municipalitatea, dar și pe moștenitorii avocatului Istrate Micescu, alături de Cristi Borcea și alții, într-un dosar ce vizează o revendicare imobiliară.

Reclamanți și pârâți


Cauza fusese suspendată pe perioada stării de urgență, cauzate de epidemia de Coronavirus, însă, recent, magistrații Judecătoriei au decis reluarea ei, termenul fiind fixat la data de 27 iulie, de la ora 9.30.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța pe data de 28 februarie 2019, sub numărul 5654/212/2019, reclamanții fiind Carmen Celestina Iordache, soția regretatului Petrică Iordache, alături de cei doi fii ai lor, Renato Albert și Francesco Lorin.
Inițial, pârâți erau Municipiul Constanța prin Primar și Primarul Municipiului Constanța, dar între timp lista s-a mărit, adăugându-li-se moștenitorii lui Istrate Micescu, în prezent domiciliați în București și în străinătate, dar și beneficiari de top ai retrocedărilor din vremea fostului primar Radu Mazăre – Cristi Borcea, Georgică Giurgiucanu, Mihai Camboianu, Maria Măriuța, ori SC Habitat și Ambient.

Adversari pentru a doua oară


Așa cum arătam în edițiile anterioare, nu este pentru prima dată când moștenitorii lui Petrică Iordache sunt adversari în instanță ai moștenitorilor avocatului Istrate Micescu. Cele două familii s-au mai aflat în litigiu în urmă cu mai bine de zece ani, când moștenitorii avocatului îi dăduseră în judecată pe moștenitorii afaceristului, în legătură cu un teren situat în zona peninsulară a Constanţei.
Suprafaţa fusese achiziționată de Petrică Iordache de la Primăria Constanţa, însă ulterior a fost revendicată, în parte, de moştenitorii lui Istrate Micescu. La momentul respectiv, soţia şi fiii lui Iordache au pierdut procesul, iar instanţa a anulat actul de vânzare dintre Primăria Constanţa şi afacerist, doar cu privire la suprafaţa de teren aflată în litigiu.

Citește și:

Creşte lista pârâţilor în dosarul pentru moştenirea lui Petrică Iordache. Cu cine se mai judecă soţia şi fiii afaceristului

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii