Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment decisiv la Constanța Ioan Niculae, patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu, și-ar putea serba ziua de naștere în libertate

ro

21 Jun, 2021 00:00 1616 Marime text
  • Ioan Niculae se află la a doua analiză în comisie, are în total 755 zile executate și câștigate (din care 18 zile conform Legii 169/2017, și 197 zile câștig pe baza muncii), nu a fost sancționat disciplinar, a fost recompensat de 12 ori, și a participat la activități educative și lucrative.

Procurorii DNA Constanța se opun ca Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogați oameni din România, patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu, să fie eliberat condiționat! DNA a contestat decizia Judecătoriei Medgidia, instanță ce a dispus eliberarea condiționată a omului de afaceri. Acțiunea DNA a fost trimisă spre soluționare Tribunalului Constanța, primul termen fiind stabilit pentru data de 12 iulie 2021.
 
În cazul în care Tribunalul Constanța va menține decizia Judecătoriei Medgidia și va dispune eliberarea afaceristului Ioan Niculae, acesta își va putea serba ziua de naștere (19 iulie) în libertate.
 
Oricare va fi decizia judecătorilor de la Tribunalul Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul Interagro.   
 
În motivarea deciziei prin care a dispus liberarea condiţionată, Judecătoria Medgidia arată că Ioan Niculae se află la a doua analiză în comisie, are în total 755 zile executate și câștigate (din care 18 zile conform Legii 169/2017, și 197 zile câștig pe baza muncii), nu a fost sancționat disciplinar, a fost recompensat de 12 ori, și a participat la activități educative și lucrative.
 
În prezent, Ioan Niculae execută pedeapsa în regim semideschis, iar Comisia din penitenciar în unanimitate a propus liberarea condiționată, având în vedere conduita corespunzătoare (implicarea în activitățile socio - educative și lucrative, inclusiv în perioada ultimei amânări, în care a fost și recompensat).
 
„Având în vedere implicarea în activitățile socio-educative (față de care a manifestat interes inclusiv în perioada ultimei amânări, obținând un sold pozitiv de 427 de credite) și lucrative (197 zile câștig pe baza muncii, recunoscute prin hotărâre judecătorească), precum și atitudinea constant pozitivă de respectare a regulilor de conduită disciplinară (beneficiind de 12 recompense, fără a fi sancționat), întregul comportament al condamnatului pe perioada detenției denotă că scopul preventiv al acesteia a fost realizat, că acesta și-a însușit un ansamblu de valori necesare conviețuirii în societate și că există suficiente temeiuri pentru a considera că nu va mai comite alte infracțiuni în momentul liberării“, se mai arată în decizia magistraților.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Vasile Boşnigeanu, zis „Vali Americanul“, din Călărași, arestat la cererea DNA Constanța

 
Luare de mită
George Daniel Papari a fost trimis în judecată!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii