Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări semnificative în conducerea unor sindicate importante. Cine este noul lider de sindicat de la Administraţia Porturilor

ro

09 May, 2019 00:00 2537 Marime text
Pe rolul Judecătoriei Constanţa au fost înregistrate, la data de 7 mai 2019, două dosare privind modificarea compunerii organelor de conducere a sindicatelor CN APM, respectiv ARSVOM.
 
Astfel, la ARSVOM a fost reales ca lider de sindicat Lucian Boris, însă un vicepreşedinte şi secretarul sindicatului au fost schimbaţi. Alegerile pentru acest sindicat au avut loc la data de 5 aprilie 2019.
 
La CN APM, liderul de sindicat a fost schimbat, asta după ce Marin Stoian a ieşit la pensie. Noul lider de sindicat este Sergiu Brătulescu, descris de apropiaţi ca „un tânăr cu ambiţii mari”.
 
„A fost un referendum de alegeri în perioada 16-18 aprilie. Noi ne-am modificat statutul anterior în luna martie, apoi am organizat alegerile. Astfel încât fiecare membru de sindicat a putut vota preşedintele, secretarul general şi vicepreşedintele din secţiunea din care fiecare face parte. Până acum, se vota prin reprezentanţi. Acum a fost un referendum pe 3 zile, fiecare cu urnă de vot, fiecare membru de sindicat a putut veni, a primit buletin de vot şi şi-a putut exercita dreptul de la alegeri. Noi sperăm să fie schimbate lucrurile în bine. Dacă preşedintele României poate fi ales de 10-11 milioane, nu cred că ar fi o problemă ca liderul de sindicat să fie ales uninominal de peste 500 de oameni”, a declarat Sergiu Brătulescu, pentru ZIUA de Constanţa.
 
De altfel, sindicatul celor de la CN APM s-a retras din Federaţia Trans-Conex, unde făcea parte alături de sindicatul ARSVOM, mutându-se într-o altă federaţie. Liderul sindicatului din cadrul ARSVOM a punctat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că îl cunoaşte pe noul lider al sindicatului CN APM. „Ne cunoaştem cu domnul Sergiu, am o impresie foarte bună despre el. Este OK. Depinde şi de cei care sunt pe lângă el. Trebuie să faci o echipă, nu poţi lucra de unul singur”, a punctat Lucian Boris. Singurul regret al acestuia a fost că cei de la CN APM au părăsit federaţia.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii