Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mobilizare internaţională pentru arestarea unui constănţean găsit vinovat în Italia pentru evadare (document)

ro

18 Nov, 2019 00:00 2158 Marime text

Procuratura Generală din cadrul Curţii de Apel Genova, Italia, a emis un mandat european de arestare pe numele unui cetăţean din Constanţa. Acesta a fost condamnat de judecătorii Tribunalului din Massa la patru ani, o lună şi 29 zile de închisoare, fiind găsit vinovat de vătămare corporală gravă, furt şi evadare, infracţiuni prevăzute de articolele 110, 582, 585, 628 şi 385 din Codul penal italian.


Ca urmare a semnalării privind mandatul european de arestare, vineri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat şi au obţinut arestarea preventivă a cetăţeanului.


Tot vineri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au decis emiterea mandatului de arestare provizorie pe numele persoanei solicitate, măsura dispusă urmând a fi comunicată Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul IGPR şi Ministerului Justiţiei.


În continuare, instanţa de la Constanţa a fixat termen de judecată în vederea continuării procedurii de executare a mandatului european de arestare la data de 27 noiembrie, în scopul prezentării de către procuror a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene, însoţit de traducerea acestuia în limba română, cu citarea persoanei solicitate şi încunoştinţarea apărătorului din oficiu.


Decizia privind arestarea preventivă nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.


Decizia Curţii de Apel Constanţa privind emiterea mandatului european de arestare poate fi citită integral accesând secţiunea Documente.



Citeşte şi:

Alertă. Deţinut periculos, condamnat pentu tâlhărie, a evadat de la Penitenciarul Jilava

Unde voia să ajungă deţinutul
Tentativă de evadare din Penitenciarul Poarta Albă - Secţia Valu lui Traian. S-a tras cu arma

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii