Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miza, un apartament în Tomis III Agent imobiliar, sub control judiciar pentru că și-ar fi păcălit o clientă

ro

31 Mar, 2020 00:00 1930 Marime text

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au stabilit primul termen în dosarul în care un agent imobiliar din Constanța (Florin M.) a fost deferit justiției, în stare de arest la domiciliu, pentru trafic de influență și înșelăciune în formă continuată. Cauza se va afla în atenția magistraților pe data de 12 mai.
 
Recent, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au dispus înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.
 

Obligații

 
„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa (secția de poliție în circumscripția căreia își are domiciliul) conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat“, potrivit minutei judecătorești.
 
Pe timpul controlului judiciar, Curtea de Apel i-a impus inculpatului să respecte următoarele obligații: a) să nu părăsească România, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar; b) să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu martora din cauză; c) să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență; d) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.
 
„Atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive“, se mai arată în decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că, în luna mai 2019, agentul imobiliar și-ar fi păcălit o vecină cum că ar putea să intervină pe lângă un executor judecătoresc pentru a achiziționa la o licitație trucată două apartamente în Tomis III. Magistrații susțin că inculpatul a primit de la vecina sa suma de aproximativ 31.000 de euro.
 
Citește și
 
Regulamentul parcărilor din Constanța a fost anulat. Judecătorii decid zilele acestea cum se va circula în zona peninsulară

Atentatul și birocrația Cum a încercat familia să obțină declararea decesului Andreei Cristea, constănțeanca ucisă în atacul terorist de pe podul Westminster

Acțiunea nu era tardivă De ce au decis magistrații rejudecarea procesului pentru blocul de cinci etaje de pe strada Primăverii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii