Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miza, peste 8 milioane de lei Sport Turism SRL, firma care se ocupă de toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din municipiu, a dat în judecată Municipiul Constanţa - prin Primar

ro

31 May, 2021 00:00 1998 Marime text
  • Sport Turism SRL a solicitat, printre altele, obligarea Municipiului Constanța la achitarea sumei de 8.101.137,19 lei (TVA inclus), reprezentând diferența rezultată din actualizarea prețului contractului pentru anul 2018, ca urmare a modificărilor legislative introduse prin O.U.G. nr. 79/2017, H.G. nr. 937/2018, precum și a tuturor diferențelor ce vor rezulta din actualizarea prețului contractului până la soluționarea definitivă a cauzei.
Societatea comercială Sport Turism SRL, una dintre firmele care s-a ocupa în ultimii ani de tăierea, toaletarea şi tăierea de corecţie arbori din municipiul Constanţa,  a dat în judecată Municipiul Constanţa - prin Primar. Dosarul (3676/118/2019*) se află pe rolul Curții de Apel Constanța. Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen în instanță.
 
Sport Turism SRL are sediul în localitatea 23 August şi este condusă de asociaţii Marius Pandu Guriţă (5% din capitalul social), Ioan Mărcuş, fost consilier judeţean PSD (20 % din capitalul social), şi Aurel Radu Nicoraş (75% din capitalul social).
 
Potrivit datelor oficiale, Sport Turism SRL a solicitat în principal: obligarea Municipiului Constanța la actualizarea prețului contractului începând cu data de 01.01.2018, ca urmare a intervenirii unor situații imprevizibile, precum modificări legislative și/sau modificări ale salariului minim, (...), obligarea Municipiului Constanța la încheierea unui /unor act/acte adițional /adiționale la contractul de prestație pentru completarea acestuia cu obligația expresă a Municipiului Constanța de a actualiza prețul acestuia și ca urmare a intervenirii unor situații imprevizibile, precum modificări legislative și/sau modificări ale salariului minim, inclusiv începând cu data de 01.01.2018 ca urmare a modificărilor introduse (...), obligarea Municipiului Constanța la achitarea sumei de 8.101.137,19 lei (TVA inclus), reprezentând diferența rezultată din actualizarea prețului contractului pentru anul 2018, ca urmare a modificărilor legislative introduse prin O.U.G. nr. 79/2017, H.G. nr. 937/2018, precum și a tuturor diferențelor ce vor rezulta din actualizarea prețului contractului până la soluționarea definitivă a cauzei.
 
De precizat că prezenta cauză a fost soluționată în primă instanță și de Tribunalul Constanța, în sensul respingerii acțiunii promovată de Sport Turism SRL.
 
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că imediat după preluarea mandatului, primarul municipiului Constanța Vergil Chițac anunța că a avut o întâlnire cu reprezentanții firmelor Sport Turism și Garden Shop, fostă Pomacost, „cele care ar trebui să aibă grijă de spațiile verzi și așa puține pe care le avem. I-am întrebat de ce arată orașul așa de trist și depresiv...cu iarba uscată și fără nici o floare. Răspunsul a fost că lipsește apa...că orașul nu are sistem de irigații. Așa o fi...nu am avut timp să verific, dar totuși, dacă nu e apă de ce nu renunțați la contract?Eu nu mai am de gând să plătesc servicii publice care se fac de mântuială!”, a scris la acel moment, primarul pe pagina sa de socializare.
 
Așa cum precizam și în edițiile anterioare, Sport Turism SRL a încasat timp de 16 ani de la municipalitate 112.705.088,98 de lei.
 
Sursa: rolii.ro
 
Potrivit platformei Confidas.ro, compania Sport Turism SRL a încheiat 6 contracte de achiziții publice in valoare totală de 22.921.594,86 lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
După ce s-a adresat instanței de judecată
Sport Turism SRL bifează un nou contract cu Primăria Constanța. Câți bani va încasa pentru tăierea, toaletarea și corecția arborilor (documente)

 
Administratorii Sport Turism și Garden Shop Services, fosta Pomacost au cerut primăriei Constanța rezilierea contractelor de toaletare a copacilor şi a spaţiilor verzi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii