Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mită, abuz în serviciu şi conflict de interese Rechizitoriu pentru Daniel Dumitru Neagoe, fostul şef al Poştei Române! (document)

ro

20 Dec, 2016 00:00 2136 Marime text
ZIUA de Constanţa prezintă rechizitoriul prin intermediul căruia procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Daniel Dumitru Neagoe, fost director general al Companiei Naţionale Poşta Română SA (CNPR). În dosar, Neagoe este cercetat pentru luare de mită (trei fapte), pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte), precum şi pentru conflict de interese, în formă continuată.
 
Conform rechizitoriului - care poate fi citit accesând secţiunea „Documente” -, „Dumitru Daniel Neagoe, în calitate de director general al CN Poşta Română SA, a pretins de la (...), director al SC (...) SRL, în perioada iunie-iulie 2010, foloase necuvenite, pentru a menţine contractul pe care această din urmă societate comercială îl avea cu CN Poşta Română SA şi pentru a nu crea impedimente în executare“.
 
„În acest sens, SC (...) SRL a cedat către SC Dig Prodcom SRL (controlată de Dumitru Daniel Neagoe prin interpusa (...)), în subantrepriză, unele lucrări de curăţenie în unităţi poştale ale CNPR. Foloasele necuvenite reprezintă profitul net de 109.828,61 de lei realizat de SC Dig Prodcom SRL, în calitate de subantreprenor. De asemenea, SC (...) SRL a achiziţionat de la SC Dig Prodcom SRL inutile servicii de consultanţă; foloasele necuvenite reprezintă profitul net de 144.000 de lei realizat de SC Dig Prodcom SRL“, se mai arată în rechizitoriu.
 
Tot potrivit procurorilor, „Dumitru Daniel Neagoe, în calitate de director general al CN Poşta Română SA, a impus includerea alături de SC (...) SA şi CNPR în asocierea în participaţiune care a avut drept scop prestarea serviciului de încasare electronică a facturilor la utilităţi pe SC Dig Prodcom SRL (controlată de el prin interpusa sa, (...)), acceptând ca această din urmă societate comercială să preia nejustificat, fără a presta efectiv vreun serviciu, o parte din profitul companiei naţionale. În acest mod, CNPR a fost prejudiciată cu suma de 1.595.739,28 de lei (aferentă perioadei noiembrie 2010 - august 2012)“.
 
„Dumitru Daniel Neagoe de a primi indirect, prin SC Dig Prodcom SRL (pe care o controla prin interpusa (...)), de la SC (...) SA suma totală de 321.541,46 de lei, în baza unor prestaţii simulate (care au făcut obiectul unor contracte din data de 1.03.2011 şi 3.3.2011), în vederea facilitării încasării cu celeritate de către (...) SA a sumelor de bani datorate de CNPR, dar şi pentru a nu crea impedimente în activitatea asocierii în participaţiune şi pentru acceptarea de CNPR «fără discuţii interminabile» introducerea de noi produse în portofoliul de produse operate de asocierea în participaţiune. Pentru prestarea serviciului de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice prepaid folosind terminalele instalate în unităţile poştale de SC (...) SA şi SC (...) SRL, Dumitru Daniel Neagoe a interpus între CNPR şi societăţile comerciale amintite mai întâi pe SC Lonestar SRL şi apoi pe SC Dig Prodcom SRL.
 
În acest mod, SC Dig Prodcom SRL a preluat de la CNPR o parte din comisioanele cuvenite, respectiv 1.267.741,4 lei, fără ca aceasta să presteze o activitate efectivă. E de reţinut că Dumitru Daniel Neagoe a încheiat, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, la data de 17.01.2011, actul adiţional prin care se cesionau de SC Lonestar SRL, în favoarea SC Dig Prodcom SRL, toate drepturile şi obligaţiile care decurg din contractul amintit, precum şi actul adiţional din 16.11.2011 la acelaşi contract, în condiţiile în care SC Dig Prodcom SRL era în fapt firma sa şi a obţinut foloase patrimoniale de pe urma acesteia“, conform actului de sesizare a instanţei.
 
Cei de la DNA mai arată că „rapoartele atribuite SC Dig Prod Com SRL nu au adus valoare adăugată activităţii desfăşurate în fapt de doar ceilalţi doi asociaţi (SC (...) SA şi CN Poşta Română SA). Pe cale de consecinţă, suma de 1.595.739,28 de lei achitată de CN Poşta Română SA către SC Dig Prod Com SRL nu se
justifică din punct de vedere economic“.
 
Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secţiunea „Documente”. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii