Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mită, 50 de euro Trei ani de închisoare pentru şeful unui port din cadrul Căpităniei Măcin

ro

10 Jan, 2020 00:00 1452 Marime text

Trei ani de închisoare pentru luare de mită! Atât a primit şeful unui port din cadrul Căpităniei Măcin (Tulcea) pentru că, spun anchetatorii, aproape de jumătatea anului 2017, ar fi primit cu titlu de mită suma de 50 de euro, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu referitoare la transcrierea dreptului de proprietate şi schimbarea portului de înmatriculare a unei ambarcaţiuni.


Decizia de condamnare este definitivă şi a fost luată ieri de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, instanţă care a dispus suspendarea executării pedepsei principale, sub supraveghere pe o durată de trei ani, ce constituie termen de încercare.


Inculpatului (Corneliu P.) i s-a impus respectarea următoarelor măsuri de supraveghere pe durata termenului de încercare: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Tulcea, la datele fixate de acest serviciu; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

 

Obligaţia de a nu părăsi teritoriul României, fără acordul instanţei“


„Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi teritoriul României, fără acordul instanţei. Obligă pe inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 zile, la Primăria oraşului Măcin sau la o unitate şcolară de pe raza oraşului Măcin, la alegerea Serviciului de Probaţiune, Atrage atenţia inculpatului asupra motivelor de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 50 de euro“, potrivit minutei judecătoreşti.


Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.


Citeşte şi:

Fost şef de post de poliţie, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită

Înalta Curte, sesizată în cazul unui medic militar acuzat de luare de mită

Șpaga, negociată chiar pe holul spitalului: Un pacient a fost condamnat pentru că a dat mită 500 de lei unui medic militar

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii