Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minorul acuzat de incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu nu mai suportă arestul

ro

08 Apr, 2022 00:00 1980 Marime text
 
  • Cererea minorului va fi analizată săptămâna viitoare la Tribunalul Constanța.
 
Minorul acuzat de incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu, din municipiul Constanța (16 decembrie 2021) nu mai suportul arestul preventiv! Conform portalul instanțelor de judecată, minorul contestă mandatul prin intermediul căreia s-a decis arestarea sa.
 
Cererea inculpatului va fi analizată săptămâna viitoare la Tribunalul Constanța.
 
Incendiul a avut loc la data de 16 decembrie 2021.
 
Minorul a fost arestat preventiv din 22 decembrie 2021.
 
În ianuarie 2022, minorul a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu.
 
În luna februarie 2022, minorul a fost văzut în sensul giratoriu din apropierea imobilului de locatarii blocului, iar oamenii au sesizat Poliția Locală Constanța.
 
În acest context, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au extins cercetările asupra sa și pentru săvârșirea infracțiunii de evadare.
 
În cazul în care minorul va fi trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. 4 Cod penal, cu aplic. art. 113 alin. 2 Cod penal“, cum a fost ea reținută de procurori, și dacă va fi găsit vinovat de comiterea acestei infracțiuni, atunci minorul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
 
Totodată, în urma incidentului din noaptea de joi spre vineri, minorul este cercetat și pentru evadare, iar potrivit legii evadarea din starea legală de reţinere sau de deţinere se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
ZIUA LIVE. Blocul Grindeanu. „Ne-am luat în brațe și am început să plângem. Ne uitam cum casa ne-a luat foc și am mulțumit că suntem în viață“
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii