Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Justiţiei va sesiza autorităţile din Madagascar, la cererea procurorilor DNA Constanţa

ro

03 Aug, 2019 00:00 1648 Marime text
Tribunalul Constanţa a admis cererea formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa privind sesizarea autorităţilor din Madagascar, în vederea aprobării urmăririi lui Radu Mazăre într-un dosar penal în care fostul primar al Constanţei este suspectat de abuz în serviciu.
 
Drept urmare, cererea DNA Constanţa împreună cu motivarea judecătorilor din Tribunalul Constanţa au fost trimise către Ministerul Justiţiei pentru a fi transmise autorităţilor din Madagascar.
 
Apoi, în funcţie de răspunsul magistraţilor din Madagascar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa vor putea sau nu să îşi continue ancheta specifică.
 
Amintim că, în urmă cu două zile, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost adus în faţa judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanţa, pentru a se analiza cererea procurorilor DNA Constanţa.
 
Aşa cum arătam şi în ediţia anterioară, Radu Mazăre a fost extrădat din Magadascar, aproape de jumătatea lunii mai 2019, pentru executarea unei pedepse de 9 ani de închisoare primite în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.
 
În acest context (al extrădării pentru executarea celor 9 ani de închisoare), fostul primar al municipiului Constanţa - în acord cu prevederile Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală - nu poate fi urmărit, judecat ori deţinut în vederea executării unei pedepse, nici supus oricărei alte restricţii a libertăţii sale individuale, pentru orice fapt anterior predării, altul decât cel care a motivat extrădarea.
 
Citeşte şi:
 
DNA Constanţa sesizează autorităţile din Madagascar în cazul lui Radu Mazăre! Care este motivul


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii