Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Interne, chemat la judecată de peste 500 de jandarmi din Constanța. Ce se va întâmpla azi la Curtea de Apel

ro

07 Sep, 2020 00:00 1662 Marime text
  • Jandarmii cer calcularea și acordarea sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu prin raportare la solda de funcție stabilită de 1450 lei, sumă ce urmează a fi actualizată cu rata inflației și dobânda legală aferentă drepturilor bănești, începând cu data scadenței și până la data plății efective.

Azi, la Curtea de Apel Constanța este programt un nou termen în dosarul în care aproximativ 580 de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa „Mihail Kogălniceanu“ au chemat în instanță Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, dar și Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa „Mihail Kogălniceanu“.
 
Termenul de azi a fost stabilit pentru publicarea unei decizii de către Inalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Reamintim că prezentul dosar a fost soluționat în primă instanță de Tribunalul Constanța, prin respingerea acțiunii.
 
Cei aproximativ 580 de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au solicitat instanței, conform rolii.ro, pronunțarea unei hotărâri judecătorești prin care să dispună obligarea pârâților (Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa „Mihail Kogălniceanu“) la: a) calcularea și acordarea soldei de funcție începând cu data de 01.02.2017 prin raportare la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, suma de 1450 lei stabilit prin HG nr. 1/2017, fără alte sporuri și adausuri, b) calcularea și acordarea sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu prin raportare la solda de funcție stabilită de 1450 lei, sumă ce urmează a fi actualizată cu rata inflației și dobânda legală aferentă drepturilor bănești, începând cu data scadenței și până la data plății efective, c) calcularea și acordarea soldei de funcție începând cu data de 01.01 .2018 și pentru viitor prin raportare la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, suma de 1900 lei stabilit prin HG nr. 846/2017, fără alte sporuri și adausuri, respectiv calcularea și acordarea sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu prin raportare la solda de funcție stabilită de 1900 lei, sumă ce urmează a fi actualizată cu rata inflației și dobânda legală aferentă drepturilor bănești, începând cu data scadenței și până la data plății efective și d) obligarea pârâților la plata cheltuielilor de judecată.
 
Citește și:
 
Garda de Coastă, chemată la judecată de mai mulți polițiști. Prima decizie, favorabilă oamenilor legii

Administraţia Naţională a Penitenciarelor, chemată la judecată de mai mulți foști angajați. Dosarul, la Tribunalul Constanța. Care sunt cererile

 
Spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică
Oficialii IPJ Constanța, nemulțumiți de decizia Tribunalului în cazul unui fost polițist

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii