Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:50 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Perifan, întors de pe drumul libertăţii de Nadia Zlate, procuror al DNA Constanţa (rechizitoriu)

ro

09 Sep, 2016 00:00 1570 Marime text
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, a decis, ieri, menţinerea în spatele gratiilor a lui Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa. Magistratul a admis contestaţia Nadiei Zlate, procuror al DNA Constanţa, formulată împotriva deciziei prin care Judecătoria Medgidia dispusese eliberarea condiţionată a lui Perifan.
 
Hotărârea este definitivă.
 
Mihai Perifan a fost condamnat în luna octombrie 2015 la 1,6 ani de închisoare cu executare. Tot în acest dosar a mai fost condamnat şi Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, detaşat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, care a primit un an de închisoare, cu suspendare condiţionată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „la data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informaţiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofiţer de poliţie suma de 15.000 de euro, pentru ca un subordonat al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluţie favorabilă pentru o rudă a sa şi societăţile apropiate acesteia, dându-i în aceeaşi zi suma de 14.000 de euro“.
 
Ruda pentru care ar fi intervenit şeful OJPC Constanţa ar fi fratele său, Daniel Perifan, ginerele afaceristului Costică Zelca, apropiat atât al lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi al lui Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Mihai Perifan, fost şef al Protecţiei Consumatorilor Constanţa, şi Damu Fudulea, inspector Antifraudă (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii