Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:14 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Perifan, fostul şef al OPC Constanţa, aproape liber (rechizitoriu)

ro

08 Sep, 2016 00:00 1682 Marime text
Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, i-a solicitat, ieri, judecătorului Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, să fie eliberat condiţionat.
 
Şedinţa a avut loc ieri, în jurul prânzului, şi a durat câteva minute, instanţa rămânând în pronunţare.
 
Amintim că, în primă instanţă, respectiv Judecătoria Medgidia, Mihai Perifan a obţinut eliberarea condiţionată din pedeapsa de 1,6 ani de închisoare primită în luna octombrie 2015.
 
În faţa instanţei de judecată, avocatul lui Mihai Perifan le-a spus magistraţilor că „timpul petrecut de clientul său în penitenciar este suficient, iar scopul pedepsei a fost atins“. Totodată, el a solicitat instanţei să aibă în vedere că Mihai Perifan a fost recompensat de cinci ori, a participat la toate activităţile din penitenciar, că în perioada detenţiei a dat dovadă că a înţeles consecinţele faptei şi că reeducarea s-a produs cu certitudine.
 
Nu de aceeaşi părere a fost şi Nadia Zlate, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa, care a cerut menţinerea lui Perifan în spatele gratiilor, precizând că reeducarea sa nu s-a efectuat.
 
În urma deliberărilor, Elena Olteanu, judecător al Judecătoriei Medgidia învestit cu soluţionarea cazului, a admis propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, dispunând liberarea condiţionată a lui Mihai Perifan.
 
Citeşte şi 
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Mihai Perifan, fost şef al Protecţiei Consumatorilor Constanţa, şi Damu Fudulea, inspector Antifraudă (document)

 
Bani în cutia de medicamente
Cronologia unui flagrant marca DNA. Cum a fost prins şeful Protecţiei Consumatorilor Constanţa (document+rechizitoriu)

 
Fostul şef al Protecţiei Consumatorului, Mihai Perifan, eliberat condiţionat. Fragmente din şedinţa de judecată (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii