Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metoda inedită de furt folosită de un bărbat din Constanţa pentru a-l deposeda pe un străin de portofel

ro

05 Jun, 2019 00:00 2362 Marime text
I.L., un bărbat de 51 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa, a fost trimis în judecată sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, hotărâre cu privire la care a făcut apel. Dezbaterile au avut loc în data de 23 mai, iar Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat la data de 30 mai 2019. Judecătoria Constanţa l-a condamnat la un an şi patru luni cu executare.
 
Pentru a pronunţa această hotărâre, prima instanţă a reţinut că, la data de 28.10.2018, în jurul orei 16.40, persoana vătămată - J.K.R. se afla la toaleta restaurantului McDonald's situată în complexul comercial Tomis Mall din mun. Constanţa, unde a fost abordată de o persoană de sex masculin, care i s-a adresat în limba română şi în limba engleză, întrebând-o dacă este cetăţean străin.
 
Imediat, autorul a apucat persoana vătămată de partea superioară a pantalonilor şi a început să o scuture cu intensitate, pentru a o deruta. În timpul în care autorul scutura persoana vătămată, apucând-o de pantaloni, i-a sustras acesteia un portofel ce conţinea un card bancar şi suma de 150 lei. Apoi, autorul a întrebat persoana vătămată dacă geaca pe care o poartă este originală, după care a plecat din zonă, având asupra sa portofelul sustras. După ce persoana vătămată a ieşit din toaleta restaurantului, a constatat lipsa portofelului din buzunarul pantalonilor, sesizând organele de poliţie.
 
Conform procesului-verbal de redare a vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere la data de 29.10.2018, inculpatul a urmărit persoana vătămată din afara restaurantului şi a intrat în urma acesteia, după care a urmat-o în zona grupurilor sanitare, iar la un interval de un minut, inculpatul a revenit în zona sălii de mese a restaurantului, având în mână un obiect de culoare neagră ce pare a fi portofelul persoanei vătămate.
 
Inculpatul a recunoscut săvârşirea infracţiunii în modalitatea descrisă de persoana vătămată, precum şi faptul că a luat din portofelul sustras suma de 150 lei, iar portofelul l-a aruncat la un coş de gunoi.
 
Curtea de Apel Constanţa a respins apelul formulat de inculpat, decizia pronunţată de Judecătoria Constanţa devenind definitivă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii