Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul homeopat din Constanţa Victor Emanuel Boţ, condamnat definitiv. 11 ani şi 4 luni închisoare

ro

06 Oct, 2017 16:05 12084 Marime text
Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au dispus azi condamnarea definitivă a medicului homeopat din Constanţa Victor Emanuel Boţ.
Victor Emanuel Boţ a fost condamnat de Judecătoria Constanţa, în primă instanţă, la patru ani şi două luni de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de două infracţiuni de act sexual cu minori şi de una de corupere sexuală.

Azi, Curtea de Apel Constanţa a decis schimbarea încadrărilor juridice şi condamnarea acestuia la pedeapsa de 11 ani şi 4 luni închisoare.
 
Mai mult, instanţa a dispus obligarea inculpatului la plata către partea civilă (…) prin reprezentant legal (…) la plata sumei de 3500 euro, în echivalent lei la data plăţii efective reprezentând daune materiale şi la 10.000 euro în echivalent lei la data plăţii efective, reprezentând daune morale.

Curtea de Apel a mai dispus desfiinţarea sentinţei penale nr.68/19.01.2017 pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosar nr. 19825/212/2016 sub aspectul laturii civile având ca obiect acţiunea civilă formulată de persoana vătămată (…) prin reprezentant legal (…) şi trimiterea cauzei spre rejudecarea acţiunii civile formulată de persoana vătămată (…) prin reprezentant legal (…) la Judecătoria Constanţa.

Decizia este definitivă.

 Potrivit rechizitoriului, Victor Emanuel Boţ este acuzat că, „în ziua de 16.05.2016, între orele 17.00 şi 18.00, în timp ce persoana vătămată, I.T.M., în vârstă de 11 ani, se afla pentru tratament, efectuând o şedinţă de reflexoterapie la cabinetul situat în municipiul Constanţa, strada Flămânda, inculpatul Boţ Victor Emanuel, profitând de calitatea sa de medic, a constrâns persoana vătămată, abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra victimei, totodată penetrând-o parţial cu degetul în vagin, fără a-i provoca deflorarea“.

De asemenea, „în perioada septembrie 2015 - mai 2015, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în timp ce persoana vătămată R.D., în vârstă de 13 ani, se afla pentru tratament, efectuând în acest sens mai multe şedinţe de reflexoterapie la cabinetul situat în municipiul Constanţa, strada Flămânda, inculpatul Boţ Victor Emanuel, profitând de calitatea sa de medic, a constrâns persoana vătămată, abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra victimei, totodată penetrând-o parţial cu degetul în vagin, fără a-i provoca deflorarea, ejaculând asupra victimei“, se mai arată în rechizitoriu.

 Mai mult decât atât, „în data de 31.05.2016, în jurul orei 18.00, în timp ce persoana vătămată P.M.T., în vârstă de şapte ani, se afla pentru o consultaţie la cabinetul medicului Boţ Victor Emanuel, din Constanţa, strada Flămânda, inculpatul Boţ Victor Emanuel s-a dezbrăcat şi şi-a expus organele genitale în faţa persoanei vătămate“, au conchis procurorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anda 06 Oct, 2017 16:55 Bravo !! Exista si magistrati adevarati ! Felicitari curtii de apel si judecatorilor !!!