Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul ginecolog Deniz-Taniure Dumitrache, condamnat

ro

15 Jan, 2020 09:04 6346 Marime text
Tribunalul Tulcea a admis acordul de recunoastere a vinovatiei încheiat de DNA – Serviciul Teritorial Constanta cu medicul ginecolog Deniz-Taniure Dumitrache, fost director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea.

Pe cale de consecință, instanța a dispus condamnarea medicului la o pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere.  

Tribunalul i-a interzis inculpatei exercitarea drepturilor prevazute de art. 66, alin. 1, lit. a, b si g c.pen. (dreptul de a ocupa funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgența Tulcea și de a exercita meseria de medic) pe o durata de 2 ani.

„Interzice inculpatei Dumitrache Deniz Taniure exercitarea drepturilor prevazute de art. 66, alin. 1, lit. a, b si g c.pen. (dreptul de a ocupa funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgența Tulcea și de a exercita meseria de medic), ca pedeapsa accesorie“, potrivit minutei judecătorești.

„Pe durata termenului de supraveghere, inculpata Dumitrache Deniz Taniure trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de probatiune Tulcea, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, în prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. În temeiul art. 93, alin. 2, lit. b c.pen.; Impune inculpatei Dumitrache Deniz Taniure sa urmeze un program de reintegrare sociala derulat de Serviciul de probatiune Tulcea. În temeiul art. 93, alin. 3 c.pen.; Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Dumitrache Deniz Taniure va presta o munca neremunerata în folosul comunitatii în cadrul Spitalului Județean de Urgența Tulcea – Secția Psihiatrie sau în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea, pe o perioada de 60 de zile. Constata încetata de drept masura controlului judiciar luata fata de inculpata Dumitrache Deniz Taniure. În temeiul art. 289, alin. 3 c.pen., rap. la art. 112, alin. 1, lit. e c.pen.; Dispune confiscarea sumei de 2.500 lei dobândita prin comiterea infracțiunii“conform deciziei magistraților.

Fostul director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea a fost arestat preventiv la jumătatea lunii octombrie 2019 de Tribunalul Tulcea, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii