Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre și Nicușor contra Strutinsky. Ultima decizie a judecătorilor în legătură cu falimentul Xenoti

ro

27 Mar, 2021 00:00 2842 Marime text
  • Potrivit minutei Hotărârii nr. 418/2021 din 25 martie 2021, judecătorii au respins cererea celor doi de amendare a administratorului judiciar al firmei Xenoti, respectiv Artemis Legal Insolvency SPRL, ca rămasă fără obiect.
  • De asemenea, în aceeași minută se arată că instanța a decis să respingă și „cererea de obligare a administratorului judiciar la convocarea, de urgenţă, a adunării asociaţilor în vederea desemnării administratorului special, ca nefondată“.
  • Administratorul special al Xenoti SRL este Sorin Gabriel Strutinsky, acționar al firmei alături de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.
 
Tribunalul Constanța a respins cererea formulată de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, în procesul în care se judecă falimentul firmei Xenoti.
 
Potrivit minutei Hotărârii nr. 418/2021 din 25 martie 2021, judecătorii au respins cererea celor doi de amendare a administratorului judiciar al firmei Xenoti, respectiv Artemis Legal Insolvency SPRL, ca rămasă fără obiect.
 
De asemenea, în aceeași minută se arată că instanța a decis să respingă și „cererea de obligare a administratorului judiciar la convocarea, de urgenţă, a adunării asociaţilor în vederea desemnării administratorului special, ca nefondată“.
 
Amintim, administratorul special al Xenoti SRL este Sorin Gabriel Strutinsky, acționar al firmei alături de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.
 
În luna noiembrie 2020, Mazăre și Constantinescu au solicitat, în același dosar, ca Sorin Strutinsky să fie schimbat din funcția de administrator special.
 
La momentul respectiv, Tribunalul a arătat că instanța „admite cererea formulată de petenţii Constantinescu Nicuşor Daniel prin mandatar Constantinescu Codruţa Mihaela şi Mazăre Radu Ştefan prin mandatar Mazăre Petcu Radu Ştefan. Dispune convocarea, de îndată, de către administratorul judiciar Artemis Legal Insolvency SPRL al debitoarei Xenoti SRL în reorganizare , până la termenul de judecată din data de 14.12.2020, a Adunării Asociaţilor Xenoti SRL în reorganizare, urmând ca ordinea de zi a şedinţei să aibă ca obiect înlocuirea, de către asociaţi, a administratorului special anterior desemnat – Strutinski Gabriel Sorin şi desemnarea unui alt administrator special“.
 
Așa cum am precizat anterior, joi, 25 martie 2021, Tribunalul Constanța a respins cererea de obligare a administratorului judiciar la convocarea, de urgenţă, a adunării asociaţilor în vederea desemnării administratorului special, ca nefondată.
 
Hotărârea Tribunalului poate fi atacată în apel, în termen de șapte zile de la comunicare.
 
În cazul în care se va declara apel, dosarul va fi trimis Curții de Apel, care va avea ultimul cuvânt în legătură cu solicitările formulate în cauză.
 
Citește și:

DNA Constanța cere să știe cine a fost cazat la Flora!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii