Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Mitrea, fostul director al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, condamnat pentru luare de mită. Dosarul merge la Curtea de Apel

ro

07 Oct, 2017 00:00 3454 Marime text
Marian Mitrea, fostul director al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, condamnat de Tribunalul Constanţa pentru luare de mită, este nemulţumit de pedeapsă. El a atacat decizia instanţei anterior menţionate prin intermediul căreia i-a fost aplicată pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Contestaţia formulată de Marian Mitrea va fi trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 
Amintim că Marian Mitrea a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii DNA arată că, „în perioada martie - aprilie 2010, inculpatul Marian Mitrea, în calitate de director al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, a pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale un procentaj de 8% din sumele pe care respectiva societate urma să le încaseze de la Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, din cele trei contracte de execuţie lucrări aflate în curs de derulare. Banii, reprezentând echivalentul sumei de 3.630.392 de lei, au fost pretinşi de inculpat pentru a nu le crea oamenilor de afaceri probleme în derularea contractelor şi pentru efectuarea la timp a plăţilor“.
 
„Valoarea cumulată a celor trei contracte încheiate de societatea respectivă cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a fost în valoare totală de 90.415.021 de lei fără TVA. Pentru a disimula banii reprezentând obiectul mitei, în perioada aprilie - mai 2010, reprezentaţii societăţii beneficiare a contractelor au virat unei alte firme, în şase tranşe, suma de 421.141 de lei, ca urmare a înţelegerii prealabile dintre inculpatul Mitrea Marian şi administratorul acelei societăţi. Ulterior, până la sfârşitul anului 2010 şi după plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, inculpatul Mitrea Marian a primit efectiv de la administratorul firmei respective, în patru-cinci tranşe, suma de 240.000 de lei“, conform rechizitoriului.
 
În continuare, procurorii DNA mai arată că, „în perioada iunie 2010 - ianuarie 2012, în aceeaşi modalitate şi în derularea aceloraşi trei contracte, inculpatul Mitrea Marian a primit de la reprezentanţii aceleiaşi societăţii comerciale, prin intermediul unei alte firme, în mai multe tranşe, suma de 135.000 de lei. În ambele împrejurări, sumele de bani cu titlu de mită au fost remise inculpatului în diverse locuri stabilite de acesta pe raza municipiului Constanţa (sediul unei societăţi comerciale, domiciliul unei rude etc.). În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătoare a popririi asupra sumei de 375.000 de lei depusă la o unitate bancară pe numele inculpatului Mitrea Marian“.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii