Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandat european Cetățean francez, arestat preventiv la Constanța

ro

07 Aug, 2020 00:00 1520 Marime text
  • Decizia Curții de Apel Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis ieri arestarea preventivă a unui cetățean francez! Acesta era căutat de oamenii legii după ce Curtea de Apel din Bastia – Franţa a decis condamnarea lui la două pedepse (15 luni și doi ani de închisoare) pentru recidivă exercitare activitate de muncă temporară în afara cadrului unei întreprinderi de muncă temporară și recidivă exercitare activitate de antreprenor de muncă temporară fără declaraţie prealabilăși fără garanţie financiară prev. de art. L1255-2, L1251-49, R1251-50, R1255-12 din Codul muncii francez.


„Admite cererea de executare a mandatului european de arestare întocmit pe numele persoanei solicitate (...) – emis la data de 26.02.2020 de către Curtea de Apel din Bastia - Franţa (dosar penal nr. 19/237), privind executarea pedepsei de 15 luni închisoare, aplicată prin Hotărârea Judecătorească pronunţată de Curtea de Apel din Bastia – Franţa. Dispune predarea persoanei solicitate către autorităţile judiciare din Franţa, cu respectarea regulii specialităţii predării. Dispune măsura arestării pe o durată de 30 zile, în vederea predării. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare în vederea predării, pe numele persoanei solicitate. Predarea persoanei solicitate se realizează de către Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în termen de 10 zile de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe penale“, potrivit minutei judecătorești.


Decizia Curții de Apel Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.


Citește și

Sorin Strutinsky, pe lista persoanelor urmărite național. Se cere emiterea unui mandat european de arestare

Oficial despre medicul stomatolog constănțean arestat pentru fapte comise în Franța. Scotea dinți sănătoși. Cazul său a ajuns la Curtea Supremă
\
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii