Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți „marinari“ din Constanța, condamnați

ro

05 May, 2020 00:00 3431 Marime text

Mai mulți „marinari“ din Constanța, trimiși în judecată pentru înșelăciune și uz de fals, au fost condamnați în primă instanță!   
 
În fapt, este vorba despre un grup format din opt persoane care, în perioada 2012- 2013, s-au folosit de mijloace frauduloase, respectiv contractele de angajare navigator, carnet de marinar, adeverințe, foi matricole, care conțineau date nereale, inculpații nefiind niciodată angajați ca marinari și neavând aceste calificări.
 
Procurorii spun că, prin acțiunile lor, inculpații au obținut credite și carduri bancare în baza unor documente falsificate, credite care ulterior nu au mai fost restituite, prejudiciul produs fiind în cuantum de 554.000 de lei.
 
În urma cercetărilor specifice, procurorii au stabilit că nici unul dintre inculpați nu se regăsesc în evidențele societății de crewing care ar fi emis o serie de documente utilizate în activitatea infracțională. 
 
Judecătoria Constanța a decis, în primă instanță, condamnaea inculpaților la pedepse de până la doi ani de închisoare cu suspendare fiecare. De asemenea, magistrații au constatat că nu există constituire de parte civilă în procesul penal.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Citește și
 
Procurorii din Constanţa acuză - înşelăciuni pe internet cu vânzare de câini şi papagali

Constanța
Tentativă de înșelăciune la telefon. Autorul s-a dat drept fratele victimei, diagnosticat cu coronavirus. Ce poveste avea suspectul


Poșta Română. Precizare referitoare la cazuri de înşelăciune prin intermediul coletelor

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii