Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe instanțe din țară și-au suspendat activitatea! Ce s-a decis în Adunarea Generală a Judecătorilor din Constanța

ro

23 Dec, 2019 09:37 1818 Marime text
Judecători de la Tribunalul Galați, de la Tribunalul Prahova și de la Curtea de Apel București și-au suspendat activitatea, cu excepția cauzelor urgente! Decizia a fost luată ca urmare a nemulțumirilor privind proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale magistraților și de plafonare a sporului pentru condiții vătămătoare de muncă.
 
Cu privire la modificările legislative referitoare la eliminarea pensiei de serviciu şi diminuarea remuneraţiei magistraţilor, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis, în Adunarea Generală a Judecătorilor:
 
sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii pentru a lua măsurile necesare, în limita competenţelor sale, în vederea apărării independenţei justiţiei din perspectiva independenţei materiale a judecătorilor, inclusiv prin sesizarea Curţii Constituţionale cu un conflict de natură constituţională între Guvern, pe de o parte şi, puterea judecătorească, pe de altă parte.
 
Adunarea Generală a Judecătorilor din Curtea de Apel Constanța a mai solicitat Guvernului şi Parlamentului să se abţină de la orice măsuri care afectează independenţa justiţiei sub aspectul condiţiilor financiare.
 
„Constată că modificarea condiţiilor materiale ale activităţii personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor este de natură a afecta însăşi activitatea instanţelor şi independenţa puterii judecătoreşti şi se declară solidaritatea cu demersurile iniţiate pentru respectarea statutului profesional sub aspect material“, s-a mai decis în Adunarea Generală a Judecătorilor din Curtea de Apel Constanța.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii