Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mai bine te omor decât să plătesc amenda“ Poliţist ameninţat ziua în amiaza mare

ro

24 Aug, 2019 00:00 2174 Marime text
Judecătoria Tulcea a dispus condamnarea în primă instanţă a unui bărbat acuzat de ultraj la un an de închisoare cu suspendare. Decizia nu este una definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă. Victima inculpatului este un poliţist din Tulcea, care, în timpul incidentului, a pus mâna pe pistolul din dotare, fără a-l scoate din toc. De menţionat că, în faţa magistraţilor, inculpatul a recunoscut fapta săvârşită aşa cum a fost ea detaliată în actul de sesizare a instanţe, beneficiind astfel de reducerea pedepsei.
 
Potrivit procurorilor, la data de 06.03.2018, în jurul orei 09.30, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, respectiv efectuând cercetări şi investigaţii privind săvârşirea unei infracţiuni de distrugere, în timp ce se deplasau cu autospeciala din dotare, doi agenţi de poliţie au fost abordaţi de către inculpat. Cel din urmă (aflat sub influenţa băuturilor alcoolice) le-a făcut insistent semne poliţiştilor să oprească.
 
Când cei doi agenţi de poliţie au oprit şi au coborât din autospecială, inculpatul a început să ţipe, să-i adreseze injurii şi să ameninţe un agent de poliţie, care îl amendase cu câteva zile în urmă pentru tăierea unui nuc: „Mai bine te omor decât să plătesc amenda. Te fac eu pe tine, dacă eşti tare, hai să o facem, eşti pe listă şi tu“.
 
Dându-şi seama că inculpatul era băut, agentul de poliţie (…), pentru a evita escaladarea evidentei stări conflictuale, s-a retras doi-trei paşi faţă de poziţia iniţială, moment în care individul a devenit şi mai agresiv, a ridicat mâinile şi a încleştat pumnii repezindu-se către agentul de poliţie cu intenţia de a-l lovi pe acesta.
 
La gestul violent al inculpatului, agentul de poliţie l-a somat de două ori să se oprească, totodată scoţând pe jumătate pistolul din toc. Într-un final, inculpatul a renunţat definitiv la atitudinea agresivă şi nu a mai adresat injurii şi ameninţări poliţistului.
 
Ulterior, individul a fost trimis în judecată şi recent condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru ultraj. Mai mult, inculpatul va trebui să-i achite poliţistului suma de 1.000 de lei cu titlul de daune morale.
 
Decizia nu este una definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii