Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații de la Tribunal au decis oprirea lucrărilor la o investiție imobiliară a societății Dima SRL, controlată de fostul consul al Siriei la Constanţa

ro

29 Sep, 2021 00:00 3644 Marime text
  • Magistrații de la Tribunalul Constanța au constatat suspendarea de drept a autorizaţiei de construire nr.795/27.07.2017 emisă de primarul municipiului Constanța
  • De asemenea, au admis cererea Prefectulului Județului Constanța, în contradictoriu cu primarul municipiului Constanţa si SC Dima SRL privitoare la oprirea executării lucrărilor efectuate în baza autorizaţiei de construire nr. 795/27.07.2017
  • Magistrații au mai dispus oprirea executării lucrărilor, până la soluţionarea pe fond a cauzei
  • Decizia nu este definitivă
  • Societatea Dima SRL este controlată de Jamal Zeido şi Zeido Zeido, fostul consul al Siriei la Constanţa, care au ridicat mai multe imobile pe în municipiul Constanța

 
Instituția Prefectului județului Constanța a înregistrat la secția de contencios administrativ şi fiscal aTribunalului Constanța, dosarul nr.6867/118/2021.

Obiectul acțiunii prefectului este tutelă administrativă pentru anulare act administrativ / certificat de urbanism nr. 2244/27.07.2017 și anulare autorizație nr. 795/24.05.2019.

Părți în dosar sunt: instituția prefectului în calitate de reclamant și primarul municipiului Constanța prin primar și SC Dima SRL în calitate de pârât.

Magistrații de la Tribunalul Constanța au constatat la termenul de ieri, suspendarea de drept a autorizaţiei de construire nr.795/27.07.2017 emisă de primarul municipiului Constanța și au admis cererea Prefectulului Județului Constanța, în contradictoriu cu pârâții Primarul Municipiului Constanţa si SC Dima SRL privitoare la oprirea executării lucrărilor efectuate în baza autorizaţiei de construire nr. 795/27.07.2017.

Magistrații au mai dispus oprirea executării lucrărilor, până la soluţionarea pe fond a cauzei. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunalul Constanța.

Societatea Dima SRL este controlată de Jamal Zeido şi Zeido Zeido, fostul consul al Siriei la Constanţa, care au ridicat mai multe imobile pe strada Berlin nr. 1, strada Berlin nr. 2 şi strada Budapesta nr. 2 din municipiul Constanța.
 
Înfiinţată în anul 1991, Dima SRL are sediul social în municipiul Constanţa, incinta Port, zona SNC, prelungire Dana 26.

Firma provine din fuziune prin absorbţie. Capitalul social subscris, de 954.126,94 lei, integral vărsat, este compus din 9.541 de părţi sociale.
Valoarea unei părţi sociale este de 100 lei. Asociaţi persoane fizice sunt sirienii Jamal Zeido şi Zeido Zeido.

Fiecare asociat are 50% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de creşterea ovinelor şi caprinelor, este Jamal Zeido.

Despre Zeido Zeido se ştie că a fost consulul Siriei la Constanţa.

Născut în Siria, acesta a devenit cetăţean român prin HG 748 din 31 august 2000.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Zeido Zeido este asociat în Siro SRL, Dima SRL şi Livestock Group Impex One SRL.

Numele său apare şi în mai multe societăţi în prezent radiate: Livestock Group Impex Two SRL, Joudi SRL şi Livestock Group Impex Five SRL Constanţa.
 
Reamintim că pe data de 24 mai 2019, societatea Dima SRL, a mai  obţinut de la Primăria Constanţa un act de urbanism care permite ridicarea unui imobil de patru etaje în municipiul Constanţa. Este vorba despre autorizaţia de construire nr. 795, care constă în „Construire imobil S+P+4e+nivel tehnic retras locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, împrejmuire teren şi organizare de şantier“. Investiţia imobiliară va fi realizată pe strada Budapesta nr. 2.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 

Locuitorii de pe strada Budapesta vor anularea autorizației de construire a blocului ridicat de Nicu Babu


Dima SRL, controlată de Jamal Zeido şi Zeido Zeido, fostul consul al Siriei la Constanţa, aşteaptă răspuns de la Agenţia de Mediu

Fostul consul sirian la Constanţa, Zeido Zeido, investeşte în imobiliare! Iată în ce zonă va ridica o clădire (document) 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii