Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta pentru scaunul de procuror general al Constanței. Azi se publică lista finală a doritorilor

ro

03 Sep, 2020 00:00 2278 Marime text
  • Înscris pentru un nou mandat în scaunul de procuror general al Constanței, magistratul Gigi Valentin Ștefan este, totodată, unicul candidat pentru această funcție.
  • Pentru funcțiile de procurori generali adjuncți ai Parchetului Curții s-au înscris procurorii Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane.
  • Comisia de examinare mai are la dispoziție doar ziua de azi pentru soluționarea contestațiilor,
Mâine, Consiliul Superior al Magistraturii urmează să publice lista finală a candidaților înscriși la concursul pentru funcțiile de conducere din parchetele constănțene, dar și pentru cele din țară.
Înscris pentru un nou mandat în scaunul de procuror general al Constanței, magistratul Gigi Valentin Ștefan este, totodată, unicul candidat pentru această funcție.

În contextul în care, la concursul organizat de CSM anul trecut pentru această funcție, procurorul, de asemenea, candidat unic, se înscrisese inițial, pentru ca, mai apoi, să se retragă din concurs, rămâne de văzut dacă anul acesta magistratul Gigi Valentin Ștefan va rămâne pe poziții.

De menționat că, și în prezent, procurorul Gigi Valentin Ștefan asigură funcția de procuror general al Parchetului Curții de Apel Constanța, fiind delegat în acest sens de Consiliul Superior al Magistraturii.
 

Cine s-a înscris în examen

Așa cum arătam și în edițiile anterior, pentru funcțiile de procurori generali adjuncți ai Parchetului Curții s-au înscris procurorii Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane.
Pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Constanța s-a înscris magistratul Gill Julien Grigore Iacobici, delegat în prezent pe funcție, iar pentru adjunct la aceeași unitate de parchet candidează magistrații Camelia Andrei și Andra Georgiana Vasile.

La rândul său, procurorul Giorgiana Violeta Apostol s-a înscris în concurs pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța, în timp ce magistratul Gabriela Rugea a optat pentru funcția de șef al Parchetului Judecătoriei Mangalia.

Pentru conducerea Parchetului Tribunalului Tulcea s-au înscris magistrații Ana Maria Casian Mauna, Marina Coca Crețu și Valentina Laura Grădină, iar la Parchetul Judecătoriei Tulcea candidează procurorul Dan Stepanencu pentru funcția de șef și Ionuț Doru Blejușcă pentru funcția de adjunct.

Comisia de examinare mai are la dispoziție doar ziua de azi pentru soluționarea contestațiilor depuse în cauză cu privire la candidaturile acceptate ori respinse, urmând ca lista finală a candidaților să fie afișată mâine.


Citește și:

Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii