Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litigiul dintre Consiliul Județean Constanța și Fundația Clopot. S-a recuzat completul

ro

15 Mar, 2021 00:00 1187 Marime text
  • Recent, Judecătoria Constanța a soluționat cererea de recuzare formulată în dosarul civil cu numărul 34894/212/2019, cauză în care Fundația Clopot are rolul de pârât
  • Instanța a decis să respingă cererea de recuzare, așa încât procesul va continua cu același complet, următoarea înfățișare fiind fixată la data de 27 aprilie 2021, de la ora 10.30.
  • UAT Județul Constanța a dat în judecată Fundația Umanitară Clopot pentru o sumă totală de peste 180.000 de lei.
Pași importanți se fac în procesul în care UAT Județul Constanța a dat în judecată Fundația Umanitară Clopot pentru o sumă totală de peste 180.000 de lei.
 
Recent, Judecătoria Constanța a soluționat cererea de recuzare formulată în dosarul civil cu numărul 34894/212/2019, cauză în care Fundația Clopot are rolul de pârât.
 
Instanța a decis să respingă cererea de recuzare, așa încât procesul va continua cu același complet, următoarea înfățișare fiind fixată la data de 27 aprilie 2021, de la ora 10.30.
 
De asemenea, în același litigiu au fost respinse, la mijlocul anului trecut, excepțiile tardivității formulării cererii și, respectiv, cea a prescripției dreptului material la acțiune, invocate de reprezentanții Fundației.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, la momentul înregistrării dosarului la instanța de judecată, reprezentanții Consiliului Județean Constanța au precizat pentru ZIUA de Constanța că procesul are la bază constatările făcute de Camera de Conturi Constanța.
 

Audit financiar la Consiliul Județean Constanța

 
„Prin cererile de chemare în judecată s-a solicitat obligarea entităţii la restituirea sumelor şi a dobânzilor aferente cu privire la decontările efectuate pentru contractele încheiate în baza legii 350/2005“, explicau reprezentanții Consiliului Județean.
 
„Acţiunea de audit financiar a Camerei de Conturi Constanţa a constatat cheltuieli neeligibile, iar astfel, Judeţul a procedat la recuperarea sumelor pe cale judecătorească“, arătau aceștia la momentul introducerii acțiunii în instanță.
 
Concret, de la Fundaţia „Clopot“, Judeţul Constanţa are de primit înapoi suma totală de 184.778,81 de lei.
 
„În cazul cu Fundaţia «Clopot», prin cererea de chemare în judecată s-a solicitat obligarea fundaţiei Umanitare «Clopot» la plata către UATJ Constanţa a sumei de 152.596,81 de lei, reprezentând cheltuieli neeligibile aferente contractului de finanţare nerambursabilă pentru activitate culturală nr. 20915/31.07.2017“, au declarat, pentru ZIUA de Constanța, reprezentanții Consiliului Județean Constanța, în dece,brie 2019.
 
De asemenea, s-a solicitat şi obligarea Fundaţiei Clopot la plata sumei de 32.182,67 lei, reprezentând dobânzi şi penalităţi de întârziere, accesorii calculate până la data de 31.10.2019, precum şi plata dobânzilor şi penalităţilor de întârziere până la data restituirii efective şi integrale a debitului principal.
 
Contactaţi telefonic cu aceeaşi ocazie, reprezentanţii Fundației au declarat că și ei acţionaseră în instanţă autorităţile, la rândul lor, întrucât nu primiseră toţi banii în urma proiectelor desfăşurate.
 
În întreg acest context, rămâne de văzut ce decizie va lua instanța, la finele procesului desfășurat la Judecătoria Constanța.
 
Citește și:

Judeţul Constanţa a dat în judecată Fundaţia Clopot şi Asociaţia Eurocult. Ce spun reprezentanţii entităţilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii