Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legături cu Constanţa! Cine decide azi libertatea Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătăţii (document)

ro

06 Mar, 2020 00:00 2242 Marime text

Curtea de Apel Bucureşti va analiza azi contestaţia formulată de Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă. Decizia Curţii de Apel Bucureşti va fi definitivă. Contestaţia Sorinei Pintea va fi soluţionată de Risantea Găgescu şi de Corina Cornelia Mîndrilă, judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Legat de Constanţa, în martie 2018, Risantea Găgescu alături de colegul magistrat Alin Nicolescu Sorin, din Curtea de Apel Bucureşti, au decis achitarea definitivă a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în dosarul în care fostul şef al CJC fusese condamnat în primă instanţă la şase ani de închisoare.
 
Corina Cornelia Mîndrilă (fostă Gherghişan şi Dăescu) este magistratul care a soluţionat în primă instanţă celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, când, pe data de 10 iulie 2017, a dispus 38 de achitări şi nouă condamnări, cea mai mare pedeapsă aplicată în acest dosar fiindu-i dată lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa - patru ani de închisoare cu suspendare. Corina Cornelia Mîndrilă a avut nevoie de aproximativ 12 luni pentru a motiva decizia din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. În apel, Înalta Curte de Casaţie a decis condamnarea lui Radu Mazăre la nouă ani de închisoare cu executare.
 
Citeşte şi
 
#Termenul 8 Nicuşor Constantinescu, în faţa judecătorilor Risantea Găgescu şi Alin Sorin Nicolescu (rechizitorii)

Referatul DNA în cazul Sorinei Pintea!
Iată de ce a fost arestat fostul ministru al Sănătăţii (document)


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii