Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis a promulgat Legea de abrogare a recursului compensatoriu! Ce spune Ana Birchall, fostul ministru al Justiției

ro

19 Dec, 2019 13:34 1422 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat azi decretul privind promulgarea Legii de abrogare a Legii nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (PL-x 281/18.06.2019).

Ana Birchall, fostul ministru al Justiției, arată într-o postare pe Facebook că „președintele a promulgat, azi, Legea de abrogare a recursului compensatoriu“, astfel punându-se capăt „cel putin pentru viitor, acestei legi pe care eu am considerat-o si o consider toxică în forma în care a ieșit dupa « șmecheriile» introduse pe furiș marca Iordache și gașca pe care o reprezintă!“.

„Astazi este înca un pas important pentru readucerea justiției pe făgașul ei normal. Este si o victorie a tuturor românilor cinstiți din această țară care nu și-au pierdut speranța că această zi va veni. Supraaglomerarea închisorilor este o problemă reală, semnalată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) inclusiv într-o întâlnire pe care am avut-o în data de 19 septembrie cu preşedintele Curţii Linos Alexandre Sicillianos, în cadrul căreia am subliniat că România doreşte o cooperare strânsă cu CEDO, având în vedere numărul mare de dosare care vizează ţara noastră. Însă problema stringentă a supraaglomerării penitenciarelor nu putea fi rezolvată prin legea recursului compensatoriu, așa cum a fost ea „coaptă” prin șmecheriile introduse pe furiș, marca Iordache“, se mai arată în mesajul Anei Birchall.  

„Legea recursului compensatoriu a permis liberarea a mii de infractori, inclusiv violatori, iar mulți dintre aceștia au recidivat și au comis infracțiuni greu de descris în cuvinte și care au indignat, în mod justificat, opinia publică. Abrogarea recursului compensatoriu este un alt pas important pentru recâștigarea încrederii românilor în justiție și am speranța că lucrurile vor continua să fie îndreptate astfel încât justiția să fie independentă și pusă doar în slujba cetățenilor“, a mai completat fostul ministru al Justiției.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii