Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul care a anulat taxa de linişte din Constanţa, eliberat din funcţie prin pensionare

ro

11 Nov, 2016 00:00 2538 Marime text
Nicolae Stanciu, vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa, iese la pensie! Cererea judecătorului de eliberare din funcţie a ajuns în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii, care va lua o decizie definitivă săptămâna viitoare.
 
Potrivit declaraţiei de avere completate la data de 10 iunie 2015, Nicolae Stanciu deţine două terenuri forestiere, unul cu o cotă de 1/3, în suprafaţă de 6.006 mp, dobândit în anul 1996, prin moştenire, şi altul de patru hectare, dobândit în anul 1993, al cărui titular este Viorica Stanciu. De asemenea, judecătorul mai deţine şi un teren intravilan în Năvodari, de 250 mp, dobândit în anul 1997, prin cumpărare.
 
Mai departe, tot potrivit declaraţiei de avere, magistratul mai are un apartament în Constanţa, de 94 de metri pătraţi, dobândit în anul 1991, prin cumpărare, un apartament în Bucureşti, de 66 de metri pătraţi, dobândit prin credit ipotecar în anul 2005, şi o casă în Mamaia Sat, Năvodari, de 368 de metri pătraţi, dobândită prin cumpărare în anul 2013. Nicolae Stanciu mai are un autoturism Volkswagen Passat, din 2007, dobândit prin credit Alpha Auto.
 
În ceea ce priveşte veniturile, Nicolae Stanciu menţiona că, în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere, a încasat 204.276 de lei, iar din venituri din cedarea folosinţei bunurilor, mai exact chirie, 200 de euro pe lună, din data de 1.11.2014. De asemenea, acesta a mai încasat 400 de lei dintr-un teren agricol pe care îl deţine în Anadalchioi şi 1.700 de lei dintr-un teren agricol situat în Nazarcea, al cărui titular este soţia sa.
 
Potrivit propriilor declaraţii, vicepreşedintele Curţii de Apel Constanţa, Nicolae Stanciu, nu are interese.
 
Nicolae Stanciu a luat, împreună cu alţi judecători, colegi de la Curtea de Apel Constanţa, două decizii istorice pentru Constanţa: anularea definitivă a taxei de linişte din municipiu, precum şi a contractului de cedare a dreptului de folosinţă a pavilionului românesc în favoarea unui offshore din Cipru.
 
Mai precis, în acest ultim caz, completul din care a făcut parte şi Nicolae Stanciu a anulat contestaţia formulată de reprezentanţii offshore-ului din Cipru RIFA Holdings Limited (fosta Ilvana Holdings Limited), care primise dreptul de folosinţă a pavilionului românesc, pentru o perioadă de 30 de ani, împotriva deciziei judecătoarei Andreea Bianca Andruş, din Tribunalul Constanţa, care a anulat, în primă instanţă, contractul mai sus precizat.
 
Exclusiv - UPDATE
Taxa de liniște din Constanța, anulată definitiv de judecători! Ce mesaj transmite Decebal Făgădău


Exclusiv
Contractul prin care România a cedat pavilionul românesc unui offshore din Cipru, ANULAT DEFINITIV

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii