Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii Epure şi Marcu, evaluaţi profesional pentru Curtea Supremă

ro

16 Oct, 2019 00:00 2238 Marime text

Conducerea Curţii de Apel Constanţa mai face un pas către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Comisia din cadrul CSM a finalizat evaluarea activităţii candidaţilor ce îşi doresc un post la Curtea Supremă. Între aceştia se află şi preşedintele Curţii de Apel Constanţa, judecătorul Marius Cristian Epure, dar şi vicepreşedintele instanţei, magistratul Eleni Cristina Marcu. Potrivit unor surse, punctajul obţinut la evaluarea activităţii de către preşedintele Curţii de Apel Constanţa ar fi de 40 de puncte, în timp ce vicepreşedintele a fost notat cu 48 de puncte la aceeaşi probă.


În evaluarea activităţii magistraţilor, comisia de concurs a avut în vedere, pentru fiecare candidat, 30 de hotărâri judecătoreşti transmise de către curţile de apel din care fac parte magistraţii, dar şi 10 lucrări întocmite de candidat sau care privesc activitatea acestuia. Într-un singur caz, pentru unul dintre candidaţii de la o altă curte de apel din ţară au fost transmise doar 18 hotărâri judecătoreşti de către instanţa din care face parte.


Potrivit rezultatelor publicate de CSM, din cei zece candidaţi ce şi-au exprimat opţiunea pentru Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, doi au fost notaţi cu 48 de puncte, un candidat a primit 41 de puncte, un alt candidat a primit 40 de puncte şi un altul a primit 38 de puncte. Au mai fost obţinute punctaje de 36 de puncte (1 candidat), 32 de puncte (3 candidaţi) şi, respectiv, un punctaj de 30 de puncte.


Judecătorii înscrişi în concurs au termen până astăzi să depună contestaţii împotriva acestei evaluări, urmând ca până pe data de 25 octombrie să se afişeze rezultatele finale la evaluare, iar ulterior datei de 28 octombrie să fie susţinute interviurile pentru funcţii.


În ce priveşte Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, alături de preşedintele Curţii de Apel Constanţa, Marius Cristian Epure, dar şi de vicepreşedintele instanţei, Eleni Cristina Marcu, alţi opt magistraţi şi-au depus candidatura în concurs. Aceştia sunt: Elena Barbu, de la Curtea de Apel Braşov, Ovidiu Biciuşcă, de la Curtea de Apel Suceava, Iuliana Marilena Ciolcă, de la Curtea de Apel Bucureşti, Livia Marcela Mango, de la Curtea de Apel Cluj, Marian Aur Mircea, de la Curtea de Apel Galaţi, Mircea Mugurel Şelea şi Valentina Trifănescu – ambii de la Curtea de Apel Craiova, dar şi Daniel Cristian Ursulescu, de la Curtea de Apel Târgu Mureş.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii