Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii din Constanța fac precizări importante. Ce dosare cu caracter urgent vor fi soluționate în perioada de protest

ro

10 Feb, 2020 16:10 1932 Marime text
Având în vedere Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor nr. 2/29.01.2020,  faţă de solicitarea Uniunii Naţionale a Barourilor din România adresată Consiliului Superior al Magistraturii, Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Constanţa aduce la cunoştinţă publică următoarele:
 
În urma discuţiilor purtate în cadrul Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ulterior adoptării Hotărârii Adunării Generale a judecătorilor nr. 2/29.01.2020, conform procesului – verbal întocmit de preşedintele de secţie, s-a stabilit că următoarele obiecte au caracter urgent: Ordonanţa preşedinţială, Măsurile asiguratorii, Suspendarea provizorie a executării hotărârii judecătoreşti, Suspendare judecată proces formulată în cadrul cererii de strămutare, Litigii privind regimul străinilor, acestea urmând a fi soluţionate şi în perioada de protest.

În urma întâlnirii judecătorilor din cadrul Secţiei I civile s-a stabilit ca fiind urgente, cauzele care se judecă, de regulă, şi în perioada vacanţei judecătoreşti, cum ar fi: plasamente, suspendările de executare, strămutările. lămuriri/îndreptări/completări de dispozitiv, conflicte de competenţă, reexaminările, cererile de ajutor public judiciar, incidentele procedurale, ordonanţe preşedinţiale, măsuri asiguratorii, adopţii, suspendare gravă. De asemenea, la nivelul acestei secţii, s-a hotărât încunoştinţarea părţilor şi prin afişarea acestor măsuri la serviciul registratură şi alăturat listei de şedinţă.

Judecătorii din cadrul Secţiei penale şi pentru cauze penale cu minori şi de familie, potrivit procesului – verbal întocmit, nu au ajuns la un consens în ceea ce priveşte modalitatea comună de implementare a Hotărârii nr. 2/29.01.2020, majoritatea exprimându-se în sensul amânării cauzelor cu excepţia celor urgente cum ar fi: cauzele în care sunt dispuse măsuri preventive, cauzele cu inculpaţi minori, cauze aflate de o perioadă îndelungată pe rolul instanţelor, cauzele în care termenele de prescripţie a răspunderii penale se apropie de împlinire, existând şi completuri la care activitatea de judecată se va desfăşura în mod obişnuit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii