Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii din Constanţa au sesizat Curtea Supremă a României. Sunt vizate pensiile magistraţilor

ro

29 Sep, 2017 00:00 1658 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au dispus sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unei chestiuni de drept. Sesizarea ÎCCJ s-a făcut într-un dosar civil în care Casa Judeţeană de Pensii Constanţa a fost chemată la judecată de un fost magistrat.
 
Pe scurt, judecătorii din Constanţa au dispus sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea următoarei chestiuni de drept: „Dacă majorarea pensiei de serviciu, prevăzută de art. 82, alin. 4 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu 1% din baza de calcul prevăzută de alin. 1 pentru fiecare an care depăşeşte vechimea în magistratură (noţiune înţeleasă prin raportare la art. 82, alin. 2 din aceeaşi lege ca incluzând şi perioada în care titularul pensiei a exercitat profesia de avocat), se aplică şi în considerarea perioadei în care titularul pensiei de serviciu a exercitat profesia de avocat după data eliberării din funcţia de procuror şi obţinerea pensiei de serviciu, cu ocazia recalculării acestei pensii, potrivit art. 23 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aprobate prin HG nr. 1275/2005, raportat la art. 107 alin. 4 şi 5 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice”.
 
Sesizarea Curţii de Apel Constanţa a fost trimisă spre soluţionare unui complet pentru dezlegarea unor chestiuni de drept din Înalta Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Primul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii viitoare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii